«

»

aug 29

Debatt sida

Artiklar som publiceras på den här sida återspeglar/reflekterar skribentens egen åsikt, inte nödvändigtvis redaktionens eller blogg skaparna.


2019-11-07 Princparet åkte till Bosnien för att föreläsa om klimatet; med andra ord att säga att Bosnien behöver sluta utveckla sig för att inte bli som Sverige. Ovanför vilken världsdel finns hål i ozon. Jo, ovanför Norden d v s ovanför Sverige.
Varför Princparet åkte inte till Bosnien under 90-talet när politiker ville skicka några tusen Bosniaker tillbaka mitt i Balkan krig???

2019-08-05 Jel Alma Subasic nasljednik Safeta Isovica ili Hanke Paldum?
Är Alma Subadic efterträdaren till Safet Isovic eller är hon efterträdaren till Hanka Paldum?
Jel Bianca Muratagic nasljednik Zehre Deovic?
Är Bianca Muratagic efterträdaren till Zehra Deovic?

Kad sam sluso på Youtube Alma Subasic vidio sam u komentarima izmedju ostalog neko pise da ona ce biti nasljednik Safeta Isovica.
När jag lyssnade på Alma Subasic på Youtube såg jag bland annat i kommentarerna att hon skulle bli efterträdaren till Safet Isovic. Men jag tror att hon är nasljednik Hanke Paldum, buduci da kad pjeva ona pjeva ko Hanka i ima iste pokrete na sceni ko Hanka.
Men jag tror att hon är efterträdare till Hanka Paldum, sedan när hon sjunger så sjunger hon som Hanka och har samma steg på scenen som Hanka.
Ali kada Bianca Muratagic zapjeva pjesmu ”Da sam ptica” pjeva isto ko Zehra Deovic, mozda cak i bolje.
Men när Bianca Muratagic sjunger sång ”Om jag skulle bli fågel”, så sjunger hon som Zehra Deovic, kanske även bättre. Sem toga sa svojim pokretima na sceni prati i pjesmu i muziku. Dessutom följer hon med sina rörelser på scenen också sång och musik.

Vi u Bosni imate nasljdnika Hanke Paldum, bosanku Alma Subasic.
Ni i Bosnien har efterträdare till Hanka Paldum, bosniska Alma Subasic.

Mi u Skandinaviji imamo nasljednika i Zehre Deovic i Zore Dubljevic i Safeta Isovica, i ona je Bosanska Svedjanka Bianca Muratagic
Vi i Skandinavien har en efterträdare till också Zehra Deovic och Zora Dubljevic och Safet Isovic, och hon är den bosniska svensken Bianca Muratagic.

En sångfågel har landat i Uppsala. En världsartist har slagit rot. Bianca Muratagic startade i mars en egen sångakademi.
Ptica pjevalca je sletila u Uppsala (Svedska). Svjetski umjetnik pustio je korijen. Bianca Muratagić je započela vlastitu pjevačku akademiju.

Kada sam sluso na Youtube Bianca Muratagic kada pjeva sevdalinke vidio sam u komentarima da neko pise ”Da je ovakav orkestar u Sarajevu”. Vodja orkestra odgovara ”Pozovite nas mi cemo doci. To je bilo prije 3 4 godine, jag jos uvjek nevidim na Youtube da ih je neko zvao da dodju u Sarajvo.
När jag lyssnade på Youtube av Bianca Muratagic när hon sjunger sevdalinke såg jag i kommentarerna att någon skrev ”Om dett finns sådant orkestern i Sarajevo”. Orkesters ledare svarar ”Ring oss, vi kommer. Det var 3 4 år sedan, jag ser det fortfarande inte på Youtube att någon kallade dem till Sarajevo.

Frilans skribent

2019-02-07        Till alla som har tröttnat på svikna vallöfte av Riksdagspartier.

Sverige/Politik: Om ni har tröttnat på vallöfte av Riksdagspartier, har jag ett tips till er.

Ni kan rösta på riktigt demokratiskt partiet som heter Direktdemokraterna. Om ni röstar på något av Riksdagspartier, röstar ni på allt i ett och om ni är inte nöjd med partiets politik måste ni vänta 4 år till nästa Riksdagsval. Men om ni skulle rösta på Direktdemokraterna har ni fortfarande ett röst men ni kan dela er röst i flera delar och ni behöver inte vänta 4 år till nästa Riksdagsval eftersom när man röstar på Direktdemokraterna röstar man i sakfrågor under mandatperiod eller utse en partiets person för detta eller för vissa sakfrågor.

Om du vill du kan rösta om budget, och om du vill inte bli involverad i t ex migrationsfrågor utser du en partiets person eller någon föräning att rösta i migrationsfrågor.

Direktdemokraterna verkar att Folkomröstning ska bli obligatoriskt och inte som idag bara rådgivande.

Om du röstar i Riksdagsvalet och mellan Riksdagsvalen i sakfrågor, Är det inte Direkt demokrati d v s riktigt Folk demokrati.

Nuvarande Riksdagspolitiker tror att paragraf ”ALL OFFENTLIG MAKT UTGÅR FRÅN FOLKET” är bara bokstäver på papper som inte behöver följas.

Johnn Södermansson

 

2019-01-19        Minnesanteckningar eller Överenskommelse

Sverige/Riksdag: Jonas Sjöstedt (V) säger att han har överenskommelse med Stefan Löfven (S) på papper. Stefan Löfven (S) säger att detta papper är minnesanteckningar som Jonas Sjöstedt (V) antecknade.

Någon ljuger, båda uttalande kan inte bli sant.

Om någon journalist skulle undersöka det noggrannare, så skulle visas att detta dokument är egentligen överenskommelse mellan Socialdemokrater (s k arbetarnas partiet) (S) och Vänsterpartiet kommunisterna (V) när vänsterpartiet kommunisterna (V) fick uppfyllda alla punkter från sin kravlista när förra gången Centerpartiet hade förhandlingar med Socialdemokrater, när Anni Lööf sa att Vänsterpartiet fick allt men inte Centerpartiet.

Vi är emot SD men vi tar deras röster när det passar oss.

Så kan man sammanfatta Centerpartiet, (C), Liberalerna (L) och Vänsterpartiet kommunisterna (V), efter deras tom hot för att fälla regeringen.

Som Ulf Kristersson (M) sa igår i Riksdag.

Han sa blev a:

Citat:

Centerpartiet och Liberalerna hotar att de tänker fälla regeringen om de inte uppfyller dessa krav som de kommit överens. På andra sida Vänsterpartiet hotar att de tänker fälla regeringe om de uppfyller dessa krav. Båda hoten förutsätter (innefattar) röster av Sverigedemokrater. 

Slut citat.

När man tänker efter dessa uttalande är bara toma hot och politisk spel eller skitsnack på ren Svenska av dessa tre partier.

Dessutom det var lite naivt av centerpartiet och liberalerna att räkna att röd/gröna block består av bara socialdemokrater och miljöpartiet.

Röd/gröna block består av Socialdemokrater (S K Arbetarnas partiet),  och Miljöpartiet (de gröna), och Vänsterpartiet kommunisterna (V).

Frilans Skribent

2019-01-16        Antingen någon ljuger eller det är politisk spel av partiledarna som är rädda för extra val

Sverige/Riksdag: Jan Björklund (L) sa i flera sina intervjuer med reporterer:

Citat:

Jag tror Ulf Kristersson när han säger att han tänker inte samarbeta med Sverigedemokrater.

Slut citat.

Idag sa Anni Lööf (C) i intervju med reporterer:

Citat:

De (M+Kd) tänkte söka aktiv stöd av sverigedemokrater för att bilda regering.

Slut citat.

Någon av de två ljuger eller båda spelar politisk spel.

Dessutom de ska nu få aktiv stöd från vänsterpartiet kommunisterna (V) eftersom Stefan Löfven (S) lovade till vänsterpartiet kommunisterna (V) att de skulle få den som de sökte.

Dessutom Jonas Sjöstedt (V) sa:

Citat:

Socialdemokrater gör inte själva budget, alla vet det.

Slut citat.

Och budget är ett punkt i överenskommelse mellan S+MP+C+L att vänsterpartiet ska inte medvärka.

Oberoende reporter och frilans skribent

2019-01-14        Stefan Löfven (S) ger skenn att han tänker svänga höger med politik att behålla makt!

Sverige/Riksdag: Stefan Löfven (S) gav bara skenn till Centerpartiet och Liberaler att han tänker svänga höger med politik för  att behålla mak och dessa två partier ser inte det ellert de vill inte se det! När Stefan Löfven (S) får makt, tänker han svänga vänster ordentligt / rejält. Idag på vaersin pressträff sade Stefan Löfven (S) och Anni Lööf (C) motstridiga svar om vänsterpartiet och budget. Stefan Löfven (S) sa:

Citat:

Det finns ingenting i dokument/överenskommelse att inte samarbeta med vänsterpartiet i budget frågor.

Slut citat.

Och Ännu Lööf sa på sin press träff:

Citat:

Dokument/överenskommelse handlar om att hålla vänsterpartiet borta ifrån budget frågor.

Slut citat.

Är de två svar inte helt emot varandra.

Tror våra politiker och dessutom Riksdagsledamoter att väljarna är dumma och kan inte se att dessa två svar är helt mot varandra.

Oberoende reporter och frilansande skribent

2019-01-11        Våra Riksdagspolitiker lurar vanligt arbetande folk flera gånger om

Sverige: Riksdagspolitiker fattade beslut förut för att sätta intjänade pensions pengar i fonder istället på pensioners konto.

Man har redan betalat skatt på dessa pengar. – Det är första gången som är lurigt.

Andra gången som är fel är: När man har t ex tidsbegränsad jobb och när tiden har gått ut och man söker försörjningstöd för att kunna betala räkningar och klara livet, säger social konturer:

Citat:

Du har pengar på fonder.

Slut citat.

Fast dessa pengar är pensioners pengar.

Om man börjar ta ut dessa pensioners pengar innan man går i pension för att klara livet, då när man går i pension har man inte pengar för pension. – Det är tredje gång som är fel.

Eftersom pensioners pengar är i fonder och fonder går upp och ner som politiker säger. Men politiker säger inte att fonder går upp bara 10 eller 20 kronor och går ner flera hundra kronor. – Det här är fjärde fel om pensioners pengar. Jag har min intjänade pension i fonder p g a beslut som politiker fattade att pensioners pengar skulle bli i fonder istället att bli på pensioners konto. Och fonder gick upp ett par gånger med 10 och 20 kronor och gick ned mer än 500 kronor.

Allt som jag beskriver här: Är det inte att lura vanligt arbetande folk på pengar.

Johnn Södermansson

2019-01-02        Vem bestämmer i Örebro kommunenförrvaltningar

Örebro: Vem bestämmer i Örebro kommunenförvaltningar? I Örebro kommunförvaltningar bestämmer antingen fikusar eller terrorister eller nigero.

Oberoende reporter

Snyt

218-12-26        Varför måste bli Statsminister antingen Stefan Löfven (S) eller Ulf Kristersson (M)

Sverige/Politik/Riksdag: Varför måste bli Statsminister antingen Stefan Löfven (S) eller Ulf Kristersson (M)? Varför kan inte  Ebba Bush Thor (Kd) bli Statsminister, eftersom hon infriade sina vallöfte. Hon är inte som Anni Lööf (C) eller Jan Björklund (L) som i valkampanj säger en sak och efter valet när de har fått väljarnas röst säger och gör helt tvärtom. Både Anni Lööf (C) och Jan Björklund (L) sade i valkampanj att de inte vill ge inflytande till SD och inte till Vänsterpartiet. I s k förhandlingar med Socialdemokrater och miljöpartiet, fast i själva verket förhandlade de med alla tre rödgröna partier, och på så sätt gav de direkt inflytande till Vänsterpartiet kommunisterna (V).

Oberoende reporter

2018-12-17        Folk betalar själv för hjärntvätt genom public service skatt. Med andra ord: Är Sverige på väg att bli kommunistisk!

Sverige: Sverige är inte på väg att bli kommunistisk, Sverige har redan blivit kommunistisk. Igår kväll på statens kanal SVT 1 i  nyhetsprogram rapport såg jag när de rapporterade om demonstrationer mot M+KD Budget, sade nyhetsläsare att det var SD som organiserade demonstrationer, och SVT visar bara yttre gräns av demonstration och ingen politiker där. Men i TV4 nyhetsprogram som är inte i statens ägo, när de rapporterar om samma demonstration, då syns där och intervjuad  Jonas Sjöstedt (V). Nu har jag en fråga till SVT: Har Jonas Sjöstedt (V) har blivit partiledare till SD?

Freelans skribent och oberoende reporter

2018-12-10         FN Bud till Väst – Öppna legala vägar för illegala migranter

Världen/Sverige: Målet med FN globala ramverk för migranter är det som står i rubriken. FN sekreterare säger om globala ramverk bl. a:

Citat:

Det finns flyktingar och övriga migranter som söker sig till väst Europa och USA. Flyktingar har skäll att få asyl, men migranter får Nej. Öppna legala vägar för migranter.

Slut citat.

Med andra ord öppna legala vägar för illegala migranter.

Och de alla undrar om varför folk protesterar på sociala media och med demonstration. Tror de att folk är duma och kan inte räkna ut själv om vad det betyder.

Frilans skribent

2018-11-29        Två nya kommunister i Riksdagen
Sverige/Riksdag: Nu har vi två nya kommunister i Riksdagen som heter: Anni Lööf (C) och Jan Björklund (L). Tack vare dessa två blir i Riksdagen som Jimmy Åkesson ville d v s det blir konservativ opposition (innehålande Moderater (M), kristdemokrater (KD) och Sverige demokrater (SD) eller konservativ block om ni vill uttrycka så.
Jonas Sjöstedt (V) visar till Jan Björklund (L) eller säger utan att samtal med honom att Socialdemokrater (S) reagerar inte utan vänsterpartiet (kommunisterna) (V).
Jonas Sjöstedt (V) sade i SVT att vänsterpartiet tänker inte lägga fram budget själva utan tillsammans med Socialdemokrater. Liberalernas partiledare och centerpartiet ledare vill att Stefan Löfven (S) gör höger sväng. Men vi alla vet till vilket sida lutar Stefan Löfven. Var det inte så att i förra mandatperiod början Stefan Löfven ville ta Sveriges politik mera till vänster.
Oberoende reporter och frilans skribent
2018-11-25        I Sverige gäller dumokrati istället demokrati
Sverige /Riksdag: Stefan Löfven (S) Företräder Sverige i EU som Statsminister utan befogenheter av Sveriges Riksdag. Var han inte avsatt som Statsminister i Riksdagen. Då röstade både Centerpartiet och Liberaler ned Stefan Löfven (S) som Statsminister för att kunna rösta ned Ulf Kristersson (M) Statsminister för att nu de två partier kunna släppa fram Stefan Löfven (S) som Statsminister.
Debattera gärna om detta, fast jag vet att det var och är på så sätt. 
Frilans Skribent
2018-11-20        Är antisemitism och rasism samma sak
Sverige: I forum på TV sändes några gånger om man kan förbjuda rasistiska organisationer. Och där på väggen stodd att den debatt anordnades av Svenska komitet mot antisemitism och debattörer debatterade bara om hur kan man förbjuda rasistiska organisationer. Då undrar jag om rasism och antisemitism är samma sak eller om det finns någon skillnad som jag tror att det finns. Ni kallar er för demokratisk samhälle, men i den debatt var inbjuden företrädare av vänsterpartiet kommunisterna (V), för att debattera, inte företrädare av SD. Är det demokratiskt eller är det demokrati i sandlådan.
Frilans skribent
2018-11-13.       SVT på Svt forum visar att Sverige är kommunistisk land
Sverige: Nu tittar jag debatt på Svt forum med några politiker och bland dem finns företrädare av vänsterpartiet kommunisterna (V), men inte företrädare av SD. När vänsterpartiet politiker har ord och efter några ord namnger hon SD som inte var inbjuden. Om SD inte var inbjuden då har vänsterpartiet kommunisterna (V) ingenting att görai där
Frilans skribent
2018-11-07        Sveriges Riksdag röstar om och om för att se om Ulf Kristersson (M) ska bli Statsminister

Sverige/Riksdag: Nu ska Sveriges Riksdag återigen rösta om Ulf Kristersson (M) ska bli Statsminister, fast han röstades redan fram. Hur många gånger behöver Riksdag rösta om en och samma person ska bli Statsminister.

Frilans skribent

2018-10-25        Vilken ursprung har Bosniaker
Världen/Europa: Är Bosniaker fjärde slavensk stam eller tredje gotisk stam eller blandning mellan dessa två stammar eller blandning mellan fjärde- och tredje stam och svaret. Diskutera gärna om detta.
Frilans skribent
2018-10-18        Stefan Löfven (S) två personligheter i Eu och i Sveriges regering bildning
Sverige/EU: I en intervju säger Stefan Löfven  om samtal mellan Stor Britanien om Brexit bl A:
Citat:
Båda parter måste bjuda på.
Slut citat.
Med detta uttalande undrar man om Varför han inte bjuder på i Sveriges regering bildning.
En som undrar om svenska politiker transformers när de åker till EU
2018-10-11        Vad våldtäkts man behöver få enligt S K rättsstat sverige?
Sverige/Örebro: Våldtäktsman Eliasson som satte skräck i Örebro var på semester i S K fängelse. Och nu ska han få skydd av s k rättsstat sverige.
Men de som egentligen behöver skydd, för inte det.
Som skrevs förut på er sida att sverige har blivit tillflykt för terrorister och kriminella, nu visas att det är så.
Jag själv var politisk flykting, men jag har aldrig fått något skydd av Sverige.
Politisk flykting som som aldrig fått något skydd
2018-09-25        Ett fråga till Anni Lööf (C)
Sverige: I dagspress hittade jag att året 2013 sade du:
Citat:
Jag äter upp mitt högra sko hellre än att bli en del av Stefan Löfven regering.
Slut citat.
Var det inte så att Centerpartiet och Socialdemokrater och Miljöpartiet hade gemensamt budget mellan 2014 och 2018. Är det inte så att budget regulerar om vem som blir i regeringen. Nu undrar jag: Har du ätit ditt högra sko.
En som undrar om hur mycket väger politikernas ord.
2018-09-23        Lägg ned shitt, terorist gulare niger älskare kommun Örebro
Örebro: Shitt kommun Örebro bil inte ge yrkes utbildning till en och tillåter inte att man går utbildning i annan kommun, om man inte har rätt färg eller om man är inte terorist. Man kan inte heller få jobb eller något arbetsmarknads åtgärd genom shitt terorist rekryterare arbetsförmedlingen Örebro.
Lägg ned shitt kommun Örebro och shitt Arbetsförmedlingen Örebro.
En som drabbats av både shitt kommun Örebro och shitt Arbetsförmedlingen Örebro
2018-09-17        Är allians partiledare dumma eller de vill inte tänka
Sverige: Mellan året 2014 och året 2015 hade Socialdemokrater och miljöpartiet och centerpartiet gemensamt budget. Och budget är underlag för regeringen. Dessa tre partier regerade på papper, men i själva verket regerade vänster partiet kommunisterna.
När vilken som helst partiledare från det s k röd / gröna blocket (som Gustav Fridolin säger s k alliansen) säger
röd / grön block mennar de både Socialdemokrater och miljöpartiet och vänsterpartiet kommunisterna. Skådedespalar ni dumhet eller vill ni inte tänka eller vet ni egentligen inte om detta, fast ni representerar oss vänlig folk.
Frilans skribent
2018-09-09        Till s k demokratiska partier
Sverige: Om ni inte vill SD i Riksdagen, varför släpte ni komminister i Riksdagen.
Frilans skribent
2018-09-08.       Bli inte ensidiga i rapporteringen
Sverige: Igår tittade jag på SVT nyheter och det rapporterades bl a att en sd Politiker tog tillbaka sin kandidatur för Riksdagen, efter att han hotade två barn.
Men Svt sade inte att dessa två barn fick uppmaning från sitt får på deras språk att störa Politiker i fråga. Jag själ hamnade flera gånger i sådana situation när jag handlar och väntar i kassakö  på min tur. Då säger barnens far på deras språk något, varpå dessa barn börjar störa mig. Var det inte uppmaning på deras språk att störa mig. De vet att Sverige skyddar barn oavsett hur dana barn är. Alla Riksdagspartier har på sina vallista kriminella som kandiderar till riksdagen.
Bli inte som Balkan journalister strax före kriget på Balkan!
Oberoende rapporter och frilans skribent

2018-08-25:       Sveriges Riksdag har fått albagdadi som ledamot

Sverige: För några dagar sedan tittade jag nyheterna och de visade den som Hani [f] Bal [i] använde sociala media när han poserade med vapen och hetsade folk mot DN. Har han inte gjort sig skyldig enligt lagen om hets. Han hade samma ursäkter som den fotbalspelare en tid förut och båda har samma skägg som allbagdadi. Han började med skägg när is stämplades som terror organisation. Om det är inte så, varifrån kommer vapen som han poserade med. Har han hittat den på vägen.

Oberoende reporter och Frilans skribent

2018-07-31       Hellre neandertalare än afrikaner
Världen: Varför vetenskapsmän envisar att alla människor är från Afrika, när det är inte sant. I flera folkgrupper, runt om i världen, i DNA hittades ett ämne som afrikaner saknar helt. Ändå vetenskapsmän envisas att alla människor är från Afrika.
Varför???
Frilans skribent
2018-05-28        Bara rika ska kunna flyga enligt Mp
Sverige: MiljöPartiet (Mp) vill att bara rika ska kunna flyga till semester. D v s Partiet vill införa flyg skatt och eftersom flygbolag behöver täcka skatt över då går den på att flygbiljetter blir dyrare. Innan Mp’s flyg skatt infördes vill Mp fördubla det och det medför att flygbiljetter blir dyrare ännu en gång eftersom flygbolag behöver hitta pengar för sådant skatt.
Frilans skribent
2018-05-08        WaterCircles försäkringar värre än        Folksam
Kista/Sverige: Läs på den här sidan om Folksam och läs på trustpilot omdöme om Folksam. WaterCircles försäkringar som representerar finska IF försäkringar är värre försäkringsbolag än Folksam försäkringsbolag.
Johnn Södermansson
2018-04-11       Har tredje världskriget börjat
Världen: Har politiker inte fattat att tredje världskriget börjat. Ryssland annekterat Ukrainsk halvön Krim, eftersom Ryssland antar att Krim är Ryslands territorium. Adolf Hitler tänkte också att Rur område var Tysklands territorium och annekterade Rur område. Turkiet går med sina tankar och under sitt flaga in i Syrien och skjuter mot kurdiska milisen som var amerikansk främst allierade i kamp mot is terrorister och Amerika bar tittar på. Nu rapporterar nyhetsbyrån kanaler att det används kemisk vapen mot vänlig folk i Syrien flera gånger och Ryssland stoppar FN resolutioner med sitt veto. Tredje världskriget ska inte börja utan det har redan börjat.
Frilans skribent
2017-01-12       Vad krävs att man ska få jobb på ett företag i Örebro
Jo, för att få jobb på ett företag i Örebro måste man bli antingen 25 år gammal och ha 30 år arbetslivserfarenhet eller man måste bli terrorist. Vad sa Örebro politiker för ett par år sedan om de som åkte och krigade för IS.
Jo, de så när dessa terrorister kommer tillbaka till Örebro de ska få förtur för jobb.
I Örebro finns tre företag (Postnord, Bring, Prologkb), som anställer vem som helst, men jag kan inte få jobb på dessa företag eftersom jag är gammal och inte lärt mig om hur man blir terrorist.
Jag kan inte få jobb på något företag i Örebro, fast jag har svenskt körkort med kategori B och Am från januari 1995 och Taxiförarlegitimation från november 2017 och truckkort A1 – B3 från maj 2017
Frilans skribent

2015-12-30       Vad är Örebro politiker riktiga uppdrag

Örebro: För en vecka eller två informerade kommunensrådets ordförande om att hon tänker sluta med politik och att hon tänker avgå som kommunensrådets ordförande. Efter några dagar när jag skickade medborgarensröst i skriftlig form till

Örebro vapen.svg

Örebro kommunen, eftersom att jag fick veta att kommunens politiker sa till min handläggare:

Citat:

Göra något åt honom!

Slut citat.

Detta or i citatet är samma sak som att de har sagt gör något för att inte utbetala försörjningsstöd till honom utan orsak. Och på samma gång vet jag att det finns folk som har jobb i Örebro och vila andra kommun och får försörjningsstöd/socialbidrag från Örebro kommun och jag frågade på samma gång om politiker sa till dessa människor hanläggare på försörjningsstöt att göra något åt dem. Efter att jag skickade detta medborgarensröst i skriftlig form, informerade Örebro kommunen direktör att han också tänker avgå som kommunens direktör. Kan det bli slump att även Örebro kommun direktör tänker avgå efter att jag kritiserade Örebro politiker för deras (mild sagt) opolitisk agenda.

Johnn Södermansson

2015-12-02       När man handlar hos vissa Ica personal, så betalar man avgift utöver pris

Örebro: När man handlar i Ica kiosken

ICA Supermarket logotyp

i Haga centrum i Örebro, så betalar man avgift för varje vara som man köper där utöver pris för det som denna personal får redan betalt genom lön. T ex när jag en dag handlade där och köpte två varor som kostar 115 kronor stick så betalade jag 230 kronor för båda varor och dagen där på var priset högre d v s jag betalade 240 kronor för denna två varor fast det var inga prishöjningar. Är det inte att betala avgift på 5 kronor för varje vara som man köper där för det som personal får redan betalt genom lön?

Frilans skribent

2015-10-29       Örebro kommunledning tar Öbos vinst och Öbo rånar hyresgäster för att ha dessa pengar som politiker tog

Örebro: I tidningen Örebroar’n från igår läste jag artikel under rubriken ”Ni tar Öbos vinst-Ni borde skämmas”. I denna artikel stod bl. a att Örebro kommun ledning tog 11 miljoner kronor förra året och 30 miljoner denna året från Öbos vinst. Och ÖBO

Image

efteråt både rånar hyresgäster för att ha dessa pengar som politiker tog. Och efteråt bryter ÖBO överenskommelse med hyresgäst förening och hittar Öbo på att de behöver höja hyra för att sätta lås på entré dör. Är inte lås på entré dör inräknat i hyra?

Anonym

2015-10-22       Riksdag eller lekstuga

Sverige: Statsminister Stefan Löfven (S) kallar alla Riksdags partier utom sd till överläggning om flyktingkris. I sådana fall har vänsterpartiet kommunisterna (V) ingeting att göra där heller. Det är kanske så att vänsterpartiet kommunisterna byte namn till vänsterpartiet för 20 år sedan men deras ideologi idag är samma som då. Det samma som i lekstuga när en grupp barn säger eller visar ni kan inte läka med oss. När reporter frågar honom om varför han kallade inte sd till detta möte svarar han:

Citat:

Sd visade klart och tydligt var de står i fråga.

Slut citat:

Om han kallar alla Riksdags partier då ska han kalla alla partier. Det borde bli upp till sd om de vill komma på överläggning eller inte. Det skulle inte bli av de som kallar sig demokratiskt att bestämma om du kan komma, du kan inte komma på överläggning.

Frilans skribent
2015-10-08       Skattebetalarnas pengar för vården går till olaglig oskulds undersökning

Sverige: I förgår visade tv4 kalla fakta program om att det sker oskulds undersökning

på vårdcentraler. Sådana undersökningar tillhör heders länder tradition. Skriv vi inte för drygt 1 år sedan om att Sverige har blivit heders land på http://snyt.wblogg.se. Det var inte skrivet bara för att vi upptäckte ovan nämnda situation utan det finns andra situationen som inte hör hemma i ett demokratiskt land som Sverige. Men när jag brukade skicka fakta om vissa myndigheter eller om förvaltningar förut till tv4 kalla fakta program eller till SVT uppdrag granskning för den delen så tror de inte mig. Vi vet att oskulds undersökning inte är det enda situation som händer i Sverige som inte borde hända i Sverige.

Frilans skribent

2015-09-17       Finansminister ljuger om inkompetens

Sverige: Igår på SVT forum i rakt på sa finansminister Magdalena Andersson bl. a:

Citat:

Det finns så många tusen lediga jobb, och det finns så många tusen arbetslösa, men de inte har riktiga kompetenser.

Slut citat.

På ena sida säger regeringen och med detta även finansminister eftersom hon är i regeringen, att det finns många arbetslösa som kom till Sverige med rätt utbildning för detta lediga jobb men får de inte detta jobb. På andra sida säger finansminister att det finns jobb men arbetslösa har inte kompetenser.

Det är inte sant. Jag har yrkesförare utbildning från annat land. Yrkesförare yrke är i Sverige bland efterfrågade yrke många år tillbaka och även idag. Men jag kan inte få varken yrkesförare jobb eller budbilsförare jobb eller paketbilsförare jobb. Dessa alla jobb är under yrkesförare utbildning.

Anonym

2015-09-14

Är EU fjärde Reich under uppbyggnad?

Diskutera

2015-09-04       KD ägnar sig för övervakning på internet

Sverige: Häromdagen läste jag i tidningen Dagens nyheter (DN) artikel om att flera myndigheter övervakar folk på internet och sparar och skickar i annat land personlig information. I denna artikel nämndes också Kristdemokrater (KD).

Frilans skribent

Örebro              2015-08-29      

Öppet brev till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson

Fru Johansson

Hur ska få jobb de som aldrig fick chans/möjlighet att komma in på arbetsmarknad? D v s kommunen och kommunens förvaltningar gjorde allt att dessa människor inte får foten in till arbetsmarknad.

Johnn Södermansson

2015-07-30 Kala inte vår diktator för diktatur och respektera vår diktatur. Respektera vår krigshandling på internationella vatten och respektera oss för det.
Världen: Vissa länder återkallar sina ambassadörer från Sverige när svenska politiker påpekar det uppenbarliga i dessa länder. T ex Saudi Arabien återkallade sin ambassadör när svenska politiker sa att Saudi Arabien är diktatur och alla vet att detta land är diktatur. Israel återkallade sin ambassadör när Sveriges regering ville erkänna Palestina som land. Efteråt attackerade Israel på internationella vatten båt som körde på internationella vatten under svenskt flaga eftersom Sveriges regering ville erkänna ett land som var erkänt land innan Israels ockupation. När ska vakna Goternas själ eller är det så att denna själ har somnat för gott. Sveriges statsminister kallade Kina för ett parti land och inte för diktatur som alla vet att det är diktatur. Med sitt uttalande jämställer statsminister alla länder med ett parti system att de är diktaturer, men han inte säger detta fast han tänker så, fast det fanns och det finns ett parti länder som har välfärdssystem nästan lika som Sverige har, som f d Yugoslavia hade.
Frilans skribent
2015-07-22 Flesta av Sveriges befolkning vet inte att de egentligen betalar drygt
60 % i skatt
Sverige: Vilket land har högre marginal skatt än Sverige.
Jo, Jag tror att det var förre detta Yugoslavia som hade högre marginal skatt. Eftersom på den tiden i delstat Bosnien i förre detta Yugoslavia hade 70 % i marginal skatt, men vi behövde inte betala för läkare besök, vi behövde inte betala för tandläkare besök, vi behövde inte betala i apoteket för de vanliga mediciner, vi hade gratis grundskola och gratis grundskola material, eftersom all detta var betalt genom skatt. Sverige har drygt 60 % i marginal skatt, och man behöver betala för läkare besök minst 200 kronor per besök, man behöver betala för tandläkare besök, man måste betala för alla mediciner i apoteket. Visserligen har Sverige gratis grundskola, men man behöver själv köpa grundskola material. Det är uppenbarligen så att flesta av befolkningen inte vet att de egentligen betalar drygt 60 % i skatt genom det sedvanliga drygt 30 % i skat plus olika avgifter och övrigt ovan nämnda. Istället det sedvanliga 33 % / 34 % som de tror att de betalar i skatt.
Frilans skribent
2015-07-18 SVT startar ny TV kanalen
Sverige: Sveriges television (SVT) startar betal TV kanal under namn Bomerang och du ska betala extra om du vill titta denna kanalen, fast du betalar redan drygt 2000 kronor per år för TV-licens för att titta SVT kanaler.
När man frågar vilken som helst äldre svensk om för vilka kanaler gäller när man betalar tv-licens så svarar de att det gäller för SVT 1 och SVT 2 och TV 4. Men båda politiker och SVT direktör säger att tv-licens gäller bara för SVT 1 och för SVT 2.
Är drygt 2000 kronor per år för två TV kanaler billigt eller dyrt?
Frilans skribent
2015-07-15: Svar till arbetsmarknadsminister på artikel i DN
Sverige: Mitt svar till
 Johansson, Ylva (S)
Ylva Johansson (arbetsmarknadsminister)
på artikel i DN debatt sida av onsdagen den 2015-07-15 under rubriken ”Här är regerings strategi för hållbart asylmotagande” är följande:
Läs på min blogg http://snyt.bloggo.nu eller på http://snyt.blogg123.se artikel under rubriken som börjar med öppet brev! Menar ni politiker att validering är när man visar sina betyg och arbetsförmedlare slänger betyg i papperskorgen, som han gjorde med mina betyg när jag visade till honom?
Johnn Södermansson
2015-07-10: Örebro kommun vill att jag ska betala godemannens semesterresa
Örebro: Örebro kommunen
 
utsåg godeman för min mor utan att rådfråga mig. Nu när min mor är avliden utsåg Örebro kommun mig för bodelägare fast jag var inte kallad till bodelning. Örebro kommunen skickade till mig per post att jag utsågs för bodelägare fast jag var inte kallad till bodelning, och med dessa papper fanns också alla obetalda räkningar, inte ett enda räkning är betald, och med dessa papper finns inte ett enda papper om kontoredovisning under den tiden när godeman sköte ärende för min mor, fast i dessa papper finns en kopia av ett brev som godeman skickade till Örebro kommun att gode man öppnade annat konto i min mors namn. Men om detta konto finns inte kontoredovisning om detta konto, som banken skickar varje månad till kontoinnehavare. Eftersom det inte finns kontoredovisning och inte ett enda räkning är betald så undrar man för vad har pengarna gått, eftersom jag vet att godeman åkte på semester under den tiden när godeman sköte ärende för min mor. För några månader sedan såg jag på Svt Tvärsnitt reportage om en kvinna som godeman förstörde hennes liv. När tvärsnitt granskade denna man så visades att han gång på gång misskött sitt jobb. Ändå Örebro kommun utser honom för godeman gång på gång. När tvärsnitt frågade överförmyndare om det finns något att göra för denna situation så svarar överförmyndare fljande:
Citat:
Jag kan inte göra något.
Slut citat.

Undertecknads anmärkning: Uppenbarligen överförmindaren antingen vet inte eller vill inte veta om vad som står i lag(1994:1433) om vad som är överförmindarens jobb!

Johnn Södermansson
2015-07-05 Joakim Kollgård samtalar om …
Örebro: I orebroar’n tidningen från 2015-04-15 var en artikel under rubriken ”Joakim Kollgård samtalar om extremism”. I denna artikel skrevs om att på denna föreläsning sades bl a: När de som åkte för att kriga för terrorstämplade organisationer återvänder till Sverige så ska de straffas, men vi behöver prata också om andra åtgärder.
När man läste detta artikel, då undrar man om Joakim Kollgård tänkte med sådana uttalande som Örebro kommunens politiker som ville ge förtur för jobb för dem när dessa extremister återvänder till Sverige.
Frilans skribent
Löner för icke jobb
Sverige/Riksdag: Tidninhen Expressen skriver om att det fanns och att det finns Riksdagsledamöter
som har ledighet när Riksdag är öppet, och när Riksdag stänger träder dessa politiker i tjänst. När Riksdag öppnar igen då tar dessa politiker ledigt igen. På så sätt har dessa politiker minst 61 000 kronor i månad under ledighets tid. I denna Expressens artikel ser man att ledamöter som mest utnyttjade detta är samma politiker som mest garvar att de demokratiska, folkliga politiker som Rossana Dinamarca (V), också Domeij (MP), Johan Person (Fp).
Undertecknad anmärkning: Skrev vi inte förut om att minsta Riksdagsledamot lön är
60 000 i månad oavsett om de jobbar eller inte jobbar.
Frilans skribent