«

sep 01

Insändare

Kontakt

We would like to hear from you. Please send us a message by filling out the form below and we will get back with you shortly.

Artiklar som publiceras på den här sida återspeglar/reflekterar skribentens egen åsikt, inte nödvändigtvis redaktionens eller blogg skaparna och inte webbsida ansvariga. Om någon av er vet om någon händelse i er stad/kommun och vill publicera denna artikel kan ni skriva det i kommentarfält om ni vill att publicera under pseudonym. Vi publicerar inte ert namn om ni inte vill, men vi behöver ert namn eftersom vi inte publicerar det som vi inte kan bevisa. Ingen annan kan se ert namn eftersom kommentarer måste först godkännas av oss för att de kan publiceras.

Snyt


<STRONG>2019-11-28
Socialdemokraterna skiter i Januari överenskommelse, men Centerpartiet och liberalerna säger ingenting.
Sveriges politiska spel: Senaste var om arbetsförmedlingen. Kontoret som har lagts ner ska de öppna igen. Och det här inte första gången att Socialdemokraterna gör tvärtom januari överenskommelse. Stefan Löfven (S) ville bara splitra alliansen, han skiter i januari överenskommelse.


Frilans skribent

2019-11-07 Varför Sveriges regering älskar terorister?
Sverige/Rikspolitik:
Förut Regeringen kriminaliserar terorresor efter att alla åkte att kriga för terorgrupen is. Och nu när Säkerhetspolisen (SÄPO) säger att vissa personer är risk för Rikets säkerhet och låser dem, då regeringen släpper de fri. Det kan inte bli så att Säpo gjorde fel eftersom de både har resurser och samarbetar med Interpol och Fbi. Nu dessa personer överklagar att de var orättvist frihetsberevade och nu ska skattebetalarna betala deras överklagande. Man kan inte något annat än att undra om varför Sveriges regering älskar terorister. När Säpo låste dessa personer var inte sprängningar varje dag, men nu Sveriges regering släppte de fri började sprängningar var dag eftersom kriminella och såväl som terorister vet nu om polisen eller Säkerhetspolisen låser den då ska regeringen släppa dem fri. Man kan inte något annat än att undra om varför Sveriges regering älskar terorister.

Oberoende reporter och frilans skribent


2019-11-05 Värstingar föreläser om klimatet! Ovanför vilken världsdel finns hål i ozon? Jo, Hål i ozon finns ovanför mellan Amerika och Norden.
Frilans skribent


2018-10-30 Sveriges politiker dubbel språk.
För det första: Vissa partier vill inte ens prata med andra partier, Men på SVT i programmet Partiledardebatt alla pratar med alla eller Alla Grälar med Alla, rättare sagt.
För det andra: Politiker säger att de vill bekämpa och straffa terorister, men Sveriges regering och styrande i Örebro älskar terorister. T ex i Örebro kan även terrorst få gratis yrkesutbildning, men jag själv behövde betala min yrkesutbildning med mina matlengar.

J.S.2019-10-06 Rikemans barn kan kampanja i hela världen för klimatet. Hur mycket kostar segelbåt med reserv Diesel Motor som Greta Thornberg deglar över Atlanten med???
Dessutom hon kampanjar för klimatet och använder Diesel Motor om inte finns vind för segling. Och hon sa också:
Citat:
Andra behöver bry sig om miljö. De kan resa på miljövänligare sätt, de behöver inte segla.
Slut citat.
Vem kan köpa sådan segelbåt med reserv Diesel Motor som hon har.


Oberoende reporter och frilans skribent.


2019-09-28 Centerpartiet vill förbjuda två andra religioner, fast de själva säger att de är för religionsfrihet. De två går emot varandra. Centerpartiet vill förbjuda i dessa religioner omskärelse, fast omskärelse är grundpelare i judendomen och islam. Vad är centerpartiet nästa steg? Är det att förbjuda Davids stjärna och halvmåne? Dessutom centerpartist som föreslår omskärelse förbud tillhör inte varken den ena ełler den andra religion utan hon är kristen. På namnet ser man att hon är invandrare och nu tänker hon utnyttja Sveriges demokrati att förbjuda vissa religioner i Sverige.

Frilans skribent2019-09-16 Örebro politiker gör idag det som de sa för några år sedan att de skulle göra, d v s de ger företräde för jobb till återvändande terrorister, fast på arbetsförmedlingen finns arbetslösa folk som behöver få detta jobb enligt turordnings regler. Då undrar man om vad Sverige har blivit. Som vi skrev förut att Sverige har blivit tillflykt för terrorister och för krigsförbrytare.

Oberoende reporter och frilans skribent

2019-09-13 Örebro Bostäder (ÖBO) rånar hyresgäster gång på gång, även om man är i sin bostad och sover! Det hände mig förut och när jag klagade på ÖBO, sa ÖBO:
Citat:
Är din lägenhet.
Slut citat.
Öbo vill både äta kakan och ha kakan kvar.
Visserligen lägenhet tillhör Öbo, men det är min bostad eftersom kontrakt är på mitt namn och jag betalar hyran. Om Öbo inte behöver göra reparation i lägenhet de har ingenting att göra i min bostad särskilt inte klockan 6 på morgonen.

Johnn Södermansson

2019-09-10 Vad behöver man bli enligt Stalinistiska Sveriges politiker?

Sveriges politik:
Sveriges kommunens (åtminstone i Örebro) anställer hellre återvändande terorister utan kompetenser istället laglydiga medborgare med kompetenser. Vem kan förklara om i Sverige gäller Sveriges lagar och vilket är statsskick i dagens Sverige?

Nomen Nescio.


2019-08-19 I Örebro kommun kan man inte få varken jobb eller yrkesutbildning om man är inte terorist eftersom Örebrokommun är terorist gulare. När från Örebro stadsdel Vivalla åkte många till Mellanöstern för att kriga för IS, sa Örebro politiker att de ska få företräde för jobb när de återvänder till Örebro. Jag sökte två gånger godstransport utbildning och fick inte fast jag har detta utbildning från Bosnien. Jag fick inte i Örebro denna utbildning eftersom jag har fel namnet, fel färg, jag är invandrare från Europeisk land och jag är inte någon terorist.
Johnn Södermansson2018-07-05 Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson shiter genom munnen i dagens debatt på Forum program!
Sverige / Politik:
När reporter ställer fråga om varför är så dålig matching med arbetssökande på Arbetsförmedlingen, säger Ylva Johansson:
Citat:
Man har inte kompetenser, man kan inte matchas till något när han inte har kompetenser.
Slut citat.

Har jag (som har Svenskt körkort, Svensk Taxiförarlegitimation som innehåller även färdtjänst kort, Svensk truckkort), inte kompetenser för att matchas med jobbet inom lager eller som truckförare eller som taxichaufför eller som färdtjänst förare eller som budbilsförare. Min råd till Arbetsmarknadsminister är: "Shita inte genom munnen, det är inte hälsosam".
Johnn Södermansson


Vad vill egentligen Anni Lööf (C) och Nyamko Sabuni (L)
Sverige/Politik:

Det pratas dag efter dag om att Kristdemokraterna (Kd) träffade Sverigedemokraterna (SD), det pratades inte så mycket när Kristdemokraterna träffade Vänsterpartiet (kommunisterna), Varför. Nu säger Anni Lööf (C) att det är beklagligt att Kd träffade SD, men när KD träffade Vänsterpartiet (kommunisterna) sa hon: "Ebba gör som jag". Men under regeringsbildningen brukade hon säga:
Citat:
Vi krokade av vänsterpartiet, vi krokade av vänsterpartiet.
Slut citat.
Är det inte säga ett och göra annat.
Ny Liberalnas partiledare Nyamko Sabuni brukade säga innan hon valdes att hon tänker prata med alla partier, men nu när hon valdes för partiledare och reporter frågar om vad hon tycker om att Kd träffade SD, säger hon att hon tänker inte alls prata med Sd.
Det verkar att hon började svänga till Jan Björklund spår.
Både Centerpartiet och Liberaler pratar om att återuppbygga Aliansen, fast det var de själva som förstörde Aliansen. Båda partier är kritiska när Kd träffar Sd, men de är inte kritiska när de träffar Vänsterpartiet (kommunisterna). Alltså både Centerpartiet och Liberaler kan tänka sig samarbeta med Vänsterpartiet kommunisterna, men de kan inte alls prata med Sverigedemokraterna.
Frilans skribent

2019-06-13 Försäkringsminister Annika Strandhäl och Försäkringskassa går i repris tack vare Anni Lööf och Centerpartiet.
Tänker Försäkringsminister Annika Strandhäl återigen sparka Försäkringskassans general direktör för att han/hon gör som regeringen beordrade Försäkringskassans att göra, men Journalister upptäckte att det strider mot lagen och strider mot Sveriges välfärd.
Lyssnade på nyheter om att Försäkringskassan inte betalat ut sjukpenning till dem som är verkligen sjuka och efter att de klagade hos förvaltningsrätt och förvaltningsrätt slog fast att dessa personer behöver få sjukpenning, ändå Försäkringskassan avböjer att utbetala sjukpenning. I kvällens Svt Aktuell var Försäkringsminister Annika Strandhäl och pratade samma shit som innan hon sparkade förra Försäkringskassans Direktör
Ann-Marie Begler. Man ser klart när reporter frågar henne om den som visades om sjuka personer som Försäkringskassan vill inte utbetala sjukpenning fast förvaltningsrätt slog fast att dessa personer ska få sjukpenning, när Annika Strandhäl svarar hon nästan skrattar. Jag kommer ihåg för några månader eller ett år sedan när hon var i Aktuell studio och svarade på samma frågor innan hon sparkade förra Försäkringskassans generaldirektör. I kvällens nyhetsorogram Aktuell svarade hon exakt samma som då, ord för ord.
Frilans skribent


2019-05-27 Lättlurade stakarna

Sverige/EU val:
Väljare hade chans att straffa s k demokratiska partier för svek och utdragen regeringsbildning i Sveriges Riksdag, men missade chansen. Tror ni väljare att dessa partier ska handla annorlunda i EU parlament än i Sveriges Riksdagsvalet och utdragen regeringsbildning efteråt. Visserligen i EU finns inte regeringsbildning, men det finns val av EU komision ordförande och ni kunde ha mera inflytande för detta val, men ni missade chans och gav era röster till vissa partier som svek er i Riksdagsvalet.

Frilans skribent

2019-05-25. Vad Riksdagspartier lovar i valkampanj, vad får man efter valet

Sverige Politik:

Vi vet om vad partier lovade i valkampanj för Riksdag och om vad vi fick efter valet. Utdragen regeringsbildning och flesta vallöfte broken. När jag nu inför EUROPAPARLAMENTSVALET tittar på debatter, partier bara grälar med varandra. Så om du inte än röstat och tänker rösta på söndag, rösta då på partiet Enhet eller gå till www.enhet.se och se deras politik om det kan passa för er.
Här är sammandrag av deras politik i EU:
EU Valmanifest 2019
Existenslinjen – framtidens samhällssyn
Enhet står för empati och helhetstänkande. Vi ser att alla människor har samma värde genom sin existens och inte på grund av vad de presterar. Detta synsätt sammanfattar vi med begreppet Existenslinjen, i motsats till den nu rådande Arbetslinjen. Vi vill höja upp Existenslinjens idéer till EU-nivå, genom en basinkomst för medborgare i alla EU-länder.

Vi ser medlemskap i EU som en tillgång när det kommer till frågor som bör lösas på regional och global nivå. I övriga frågor vill vi verka för att Sverige ska ha större suverän beslutsrätt gentemot EU.

Basinkomst
Enhet vill införa Basinkomst för medborgare i alla EU-länder.

En ovillkorlig ekonomisk grundtrygghet är en nödvändig mänsklig rättighet, när automatisering via robotisering och artificiell intelligens ersätter en stor del av det jobb vi nu utför. Denna effektivisering bör komma alla till gagn i form av basinkomst och kortare arbetstid. En generell basinkomst på låg nivå för hela EU skulle ge människor möjlighet att stanna i sina hemländer och bygga upp sina liv där, och varje land som själva vill höja nivån på basinkomsten i sitt land kan välja att göra det.

Miljö och klimat
Enhet ser EU-medlemskapet som en möjlighet att påverka regionala och globala frågor som är för stora för ett enskilt land att hantera. Miljö och klimat är ett sådant område. Vi vill ändra dagens ohållbara ekonomiska regler och system, som tillåter de mäktigaste att exploatera och berika sig på markens, luftens, vattnens, djurens och andra människors bekostnad.
Vi vill att EU-bidrag endast ska gå till ekologisk odling.
Vi anser att jord- och skogsbruk som skadar mark och vatten, eller hotar ekologisk mångfald ska beläggas med höga miljöavgifter.
Vi anser att EU ska verka för hållbarhet genom att stödja småskalig verksamhet som gör att människor kan bosätta sig på landsbygden, och leva, odla och arbeta utan behov av långa transporter.

Vill du vara med och förverkliga detta
Rösta på Enhet i EU-valet!


Anonym

2019-05-09 Anni Lööf, Om Emmanuel Macron är så demokratisk som du säger varför i så fall uppstod Gula Västarna i Frankrike?

Oberoende reporter

2019-05-06 Om du inte tycker som jag då är du höger extremist enligt Stefan Löfven (S)

Sverige/Politik:
Är Statsminister Stefan Löfven (S) partiledare för Socialdemokraterna så kallade Arbetarnas partiet eller är han partiledare för Miljöpartiet de gröna (Mp). Undrar om det eftersom nu i dagarna när hade Miljöpartiet kongress i Örebro var också Stefan Löfven på denna kongress och pratade om hans politik. Lysnade igår kväll på partiledardebatten och fick slutsatsen att Ulf Kristersson (M) var förvånad när Stefan Löfven (S) under 1 maj paraden kallade Moderaterna och Kristdemokraterna för höger extrema partier. Stefan Löfven (S) vill inte att M och Kd får SD röster för vissa frågor, men det stör inte honom när Kd vill i vissa frågor samarbeta med Vänsterpartiet, fast Vänsterpartiet gick i 1 maj tåg tillsammans med revolutionera kommunister som vill ha revolution. Var det inte så att både nazister och kommunister attackerade Poland i början av andra världskriget för att dela Poland. Var det inte så att i samma krig kommunister dödade folk i Poland. De behöver inte bli förvånade eftersom det är kommunistisk trik för att smutsa ner motståndare och Stefan Löfven (S) gick i 1 maj paraden under toner av Sång som heter Internationalen. Sång Internationalen är kommunistisk sång i varje land. Jag vet det och jag känner igen kommunistisk trik eftersom jag själv är från före detta kommunistisk land.

Dessutom varje gång när Ebba Bush Thor (Kd) ställde direkt fråga till regeringens partier fick hon inte svar bara tystnad ifrån regeringens partier.

Frilans skribent

2019-05-03 Vet någon om vad är skillnaden Liberalernas att inte ge SD politisk makt och att nu Liberaler åker på valturne med SD inför EUROPAPARLAMENTSVALET


Sveriges s k politiker:
Jan Björklund (L) såg det som Ebba Busch Thor tredublade opinions förtroende för henne. Nu när Liberalerna ligger under 4 procent spärren, då ska Jan Björklund på valturne mef Jimmi Åkesson för att rädda Liberaler att inte åka ur parlament, trots tidigare hans sätta fot ner att inte ge SD politisk makt. Nu tänker Jan Björklund shita ner SD som han shitade ner Centerpartiet och göra samma sak med SD som han gjorde med Centerpartiet. Men Jan Björklund är inte Ebba Busch Thor.

En som undrar om vad är värd Jan Björklund och Liberalernas Ord.


2019-05-01 Är det inte härligt, när vi betalar själva för hjärntvätt genom public service skatt?

Sverige/Politik:
SVT sände idag 1 maj kampanjer av: Sicialdemokraterna (S), facket (LO), som är uppvuxit ifrån Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kommunisterna (V), som var och senaste några dagar visade att är fortfarande ryska kommunistiska partiet lokalavdelning. Alla tre har rötter i kommunistiska rörelsen. Enligt Stefan Löfven (S) i hans 1 maj tal och Anni Lööf (C) i intervju med Expressen tidningen är vänster extremism inte extremism. Svt visar idag med sin sändning som vi vet redan länge att Sverige har blivit kommunistisk. Våra Riksdags politiker vill förbjuda höger extrema men inte vänster extrema. Om ni vill bli som Amerika gör då som Amerika och förbjuda både höger- och vänster extrema.

Frilans skribent

2019-04-10 C och L säger att skattehöjning är skatteminskning (Hur går det ihop)???
Riksdag:
C och L försvarar S vårändring budget och sammantidigt pratar de om skatteminskning, fast på deras pressträff pratar de helt tvärtomot detta som Magdalena Andersson (S) pratade. Hur kan skattehöjning bli skatteminskning? Karin Svanborg i Svt Forum sändning sa om detta bäst: "Enda som man kan utläsa ifrån C- och L pressträffar är att de i vårändringsbudget kom överens om klimat skatt, och alla andra punkter sprutar på alla möjliga håll." Jag själv säger att det exakt på så sätt. Dessutom jag kan säga att Socialdemokraterna och nuvarande regering kan ingenting om politik utan: "Höja skatten, Höja skatten, Höja skatten, Jag behöver ha minst 100 000 kronor i lön, vi tar det från patrasket genom att höja skatter."
Dessutom på sin pressträff säger Magdalena Andersson (S) att ekonomi siffror är lägsta än någonsin.
Då har jag en fråga för henne d v s: Vem / Vilka partier regerade föra mandat.
Frilans skribent2019-04-09 C och L drog mattan under benen på M och Kd, men C och L drog mattan under sig själva också.
Sverige/Riksdag:

Nu Statsminister Stefan Löfven (S) skiter i DO 2.0 (Januari överenskommelse) och höjer skatten med 4 miljarder kronor. Och C och L har ingenstans att ta vägen eftersom de vill inte prata med Sd, men sammarbetar med Vänsterpartiet kommunisterna (V). Både M och Kd öppnar dörren för att prata med alla Riksdagspartier, även med Sd oc V.

Frilans skribent

2019-03-31 Info om KD partidagar i Örebro

Örebro: I dagarna har Kd partidagar i Örebro och på den manifestation säger Barsom Behcet (Kd) (Örebro kommunfullmäktige) till tvärsnytt/SVT att Kd ska inte prata med sverigedemokrater, men han säger inte om att Kd ska inte prata med vänster partiet kommunisterna (V). Och Närikes Allehanda (NA) hakar på hans ord och svartmålar Sd. Och nu undrar jag om vad vi behöver säga om hans förslag för ett par år sedan, när han hade förslagit att Is krigarna skulle få företräde för jobb när de kommer tillbaka.

Oberoende reporter och frilans skribent

2019-02-27 Vad är skillnad mellan SMS-Långivare och CSN – Ingen skillnad alls
Sverige:
Riksdagspolitiker vill stripa SMS-långivare men inte CSN fast båda jobbar efter samma modell. T ex: Om jag lånar 3000 kronor från SMS långivare att återbetala inom två månader så återbetalar jag 4000 kronor. Jag lånade 10 000 kronor i Studielån från CSN och nu måste jag återbetala till CSN mer än 40 000 kronor; Är CSN inte samma som SMS-långivare om inte värre.
John

2018-01-24        Vi är emot mobbning, men ändå inte !?
Sverige/Politik: Riksdagspartiets s k demokratiska partier ledamöter säger och pratar om att stoppa mobbning i skolorna, på arbetsplats, Och på samma gång de mobbar två partier (SD och V).
Frilans Skribent
2019-01-17        Not Folk demokrati eller behålla makten på varje pris demokrati, Om kan kalla de här två händelser för demokrati
 Sverige/Riksdag: Idag har Stefan Löfven (S) blivit Statsminister,  tack vare lagligt kryphål i Regeringsformen.
Följande text är från Regeringsformen i kapitel 6:
Citat:

Regeringsbildningen

4 §   När en statsminister ska utses, kallar talmannen företrädare för varje partigrupp inom riksdagen till samråd. Talmannen överlägger med vice talmännen och lämnar sedan förslag till riksdagen.

Riksdagen ska inom fyra dagar, utan beredning i utskott, pröva förslaget genom omröstning.

Om mer än hälften av riksdagens ledamöter röstar mot förslaget, är det förkastat. I annat fall är det godkänt. Lag (2010:1408).

Slut citat.

Mer Riksdagens ledamöter var emot än för  att Stefan Löfven  (S) blir Statsminister, men de som var emot de var inte mer än hälften av Riksdagen. På grund av ovan beskriven kryphål i Regeringsformen kunde Stefan Löfven (S) krypa genom för att bli Statsminister, fast han har inte majoritet med sig.

Vissa Riksdagsledamöter brukade säga under regeringsbildningens dagar att extra val är inte lösning. Partiledarna av partier som var rädda för extra val brukade säga att det skulle bli samma sak om regeringsbildninge.

Jag, själv vet inte om vad som sägs i Riksdagens partiets högkvarteret. Men jag vet att Extra val skulle bli lösning.

Eftersom om det varit extra val då skulle ett eller två eller tom tre partier skulle rycka ut ur Riksdag. Då skulle bli helt annan fördelning med väljarnas röster.

Oberoende reporter och Frilans skribent

2018-01-16
Sverige/Riksdag: Stefan Löfven (S) redan nu skiter i överenskommelse och utdelar slag rakt i ansikte på Liberaler och Centerpartiet.
Idag morgonen i intervju med reporterer sa Stefan Löfven (S) följande:
Citat:
Det är självklart att vänsterpartiet ska ha politisk inflytande.
Slut citat.
Det här uttalande är direkt emot klausulen i överenskommelse att inte ge politisk inflytande. Dessutom på press träff sa Stefan Löfven (S) helt tvärtemot vad  han sa i intervju med reporterer.
Dessutom sa Jonas Sjöstedt (V) på sin press träff att Stefan Löfven (S) lovade att vänsterpartiet ska ha politisk inflytande.
Det var en sak, och nu om ett annat sak:
Centerpartister (C) på Riksplan har blivit som vänsterpartiet kommunisterna (V). Senaste igår kväll under debatten i aktuellt, när reporter frågade moderaternas ledamot, då börjar prata centerpartiets ledamot. Det tipisk kommunistisk beteende.
En sak till: Stefan Löfven (S) öppnar bakdörr till vänsterpartiet kommunisterna (V), och Anni Lööf (C) och Jan Björklund (L) närmar sig till vänsterpartiet kommunisterna (V).
Dessutom Ännu Lööf (C) satte ner vänster fot, eftersom hon har inte skor på höger fot.
Anni Lööf (C) på sin press träff säger en sak om vad Stefan Löfven (S) sa om överenskommelse och Jonas Sjöstedt (V) helt tvärtom det som Ännu Lööf (C) sa om vad Stefan Löfven (S) sa om överenskommelse och vänsterpartiets politisk inflytande.
Både Ännu Lööf (C) och Jan Björklund (L) säger att i vissa frågor sitter de i regeringen och i vissa frågor går de i opposition.
Det är att sitta på två stol samantidigt som är naturligt omöjligt.
Oberoende reporter och frilans skribent
2018-01-12        Det blir DÖ 2.0
Sverige/Riksdag: Nu ska bli DÖ 2.0 som ska heta för januari pakten. Men denna gången var inte alla allians partier lika lätt lurade som s k liberala partier Centerpartiet (C) och Liberaler (L). När detta januari pakten träder i kraft kan Stefan Löfven (S) göra vad han vill. Om centerpartiet eller liberalerna eller bada säger till att det går inte som han säger, då ska han säga OK vi utlyser nyvalet. Om det skulle bli nyvalet, s k liberalerna (L) skulle åka ur Riksdagen och s k liberaler vill behålla maktposition oavsett. Och centerpartiet är inte heller långt ifrån 4% spåren och dessa s k politiker vill också behålla maktposition oavsett. I sådan scenario kan Stefan Löfven (S) göra vad han vill. Dessutom ska både centerpartiet och liberaler samarbeta med vänsterpartiet kommunisterna (V) som är helt tvärtemot som de tjatade under valet, under regeringsbildningen. Senaste ikväll i rapport nyhetsprogram sa Jon Björklund (L):
Citat:
På det här sätt kan vi håla utanför de två yttersta partier.
Slut.citat.
Och de fortsätter tjata om det som trasig kvarn. Men när både centerpartiet och liberaler säger att de vill hålla både SverigeDemokrater och vänsterpartiet utanför politisk inflytande, menar de egentligen att de vill håla sverigedemokraterna utanför politisk inflytande.
Oberoende reporter och frilans skribent
2018-01-06        Aftonbladet = Nya
S - kuriren
Sverige: På första sida i aftonbladet tidningen står att de är oberoende socialdemokratisk tidningen. Men när man läser denna tidningen, förstår man att de är inte oberoende utan att de är socialdemokeaternas nya S - Kuriren
Frilans skribent och oberoende reporter
2019-01-02        Media huset Salt kråka ska byta namn
Sverige: Mediehuset Salt kråka ger ut Astrid Lindgrens böcker efter att ändra texten i dessa böcker. Som t ex Pipis far är inte längre niger kung utan bara kung. Fast i böcker står inte bara kung. Och snart ska mediehuset Salt kråka byta namn eftersom detta namn kan bli förnedrande för kråkor.
Frilans skribent
2018-12-28        Örebro kommun tvingar studenter och övrig folk att välja mellan att antingen hamnar hos Kronofogden eller att bli terrorister!
Örebro: Rubriken är inte förvånande eftersom Örebro kommun är terrorist gulare. Varför sådana rubrik på denna inlägg.  Jo, idag ringde jag till kommunen för att boka en tid hos socialsekreterare, (eftersom jag fick i A-kassa ersättning 4000 kronor och behöver betala CSN-Studie-lån och ett annat CSN-lån och övriga räkningar och man behöver leva också) och kommunen kopplade mitt samtal till försörjningsstod enhet. Försörjningsstöd sa att jag skulle ringa nästa onsdag, fast jag var där och frågade att antingen pratar med Socialsekreterare eller att boka en tid hos Socialsekreterare. Då fick jag bara massa papper som man får när man får uppehållstillstånd, fast jag bor i Sverige med uppehållstillstånd nästan 20 år och jag har Svenskt medborgarskap. Eftersom Örebro kommun vill inte hjälpa, kan ni kanske hjälpa mig med valet mellan att hamna hos Kronofogden eller att bli terrorist. Hör av er gärna till den här webbsida
Johnn Södermansson
2018-12-19        Ulf Kristersson (M) måste garantera till Anni Lööf (C), men Stefan Löfven (S)  behöver inte garantera till henne???
Sverige/Riksdag: Centerpartiets ledare Anni Lööf tjatar som tom kvarn att hon och hennes partiet inte vill ge inflytande till SD och inte till Vänsterpartiet. Sade inte hon på pressträffen efter förhandlingar med SocialDemokrater att Vänsterpartiet fick genom alla punkter från sin kravlista hos Stefan Löfven (S).  Senaste ikväll säger Anni Lööf (C) att hon inte vill ge inflytande till Sverige Demokraterna och inte till Vänsterpartiet. Och nu måste Ulf Kristersson (M) garantera till henne att inte ge inflytande till SD, Stefan Löfven (S) behöver inte garantera till henne att inte ge inflytande till Vänsterpartiet och han kan både sammarbeta och regera med Vänsterpartiet kommunisterna (V)
Hur går det ihop Anni Lööf
Frilans Skribent
2018-12-11        Stefan Löfven, Är FN global compact om migration, som ni skrev under igår,  förankrad (diskuterad) i Sveriges Riksdag
Sverige/Riksdag:  Som inte passar Stefan Löfven (S), som M+Kd budget, säger han att det är inte förankrad (diskuterad) i Sveriges Riksdag. Stefan Löfven, Är FN Global Compact om Migration, som ni skrev under igår, och som ska senare antas i FN som FN resolution, förankrad (Diskuterad) i Sveriges Riksdag. Kom inte och säga att det är inte bindande. När det blir FN resolution om migration blir det bindande.
Frilans skribent
2018-11-30        Vad vill Anni Lööf (C) och Jan Björklund (L)
Sverige/Riksdag: Förstår Anni Lööf och Jan Björklund (L)  ingenting att Stefan Löfven (S) med alla sin snack om blocköverskridande vill ha bara stödpartiet från andra blocket för att hans budget ska gå genom. Därför säger han att deras kravlistor behöver långa förhandlingar. De båda lämnade kravlista över till Stefan Löfven (S) för att släppa honom att bli Statsminister. De två säger att de vill ha allians politik. Håla, det finns Statsminister kandidat som vill driva allians politik och som är i alliansen och han heter Ulf Kristersson (M), varför röstade de två emot honom som Statsminister. Både Anni Lööf och Jan Björklund säger att de röstade emot Ulf Kristersson (M) som Statsminister eftersom de inte vill stöd av Sverige Demokrater (SD).
De har ingen problem att få stöd av Vänsterpartiet (kommunisterna) (V), fast båda sa i valrörelsen och nu i regerings bildning tid säger de att de inte vill ha aktiv stöd av SverigeDemokrater eller av Vänsterpartiet.
Men röster av Socialdemokrater och Miljöpartiet och Centerpartiet och Liberaler inte tillräcklig utan aktiv stöd av Vänsterpartiet (kommunisterna) (V) för att Stefan Löfven blir Statsminister.
Varför Ann iLööf (C) och Jan Björklund (L) säger inte som det är att de ville spräcka alliansen och vill sitta i Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt knä.
Frilans skribent
2018-11-28        Sveriges politiker ljuger som ingen annan
Sverige: Flera gånger brukade Sveriges Riksdagens politiker säga:
Citat:
Om man ha liten ersättning kan man ha 1000 eller 2000 kronor i lön, utan att det poverkar på ersättning.
Slut citat.
Jag har A-kassa med grund ersättning, och när jag betalar 2 CSN lån och övriga räkningar, stannar mindre än försörjningsstöd. Då hittade jag deltids jobb. Jag fick drygt 1000 kronor i lön och den summa drogs av min A-kassa ersättning. Är det inte att ljuga gång på gång bara att få väljarens röst.
En som inte trodde att Sveriges politiker ljuger, som trodde att de var demokratisk
2018-11-24        Grundare av facebook lyckades, men på vilket pris
Världen: Mark Zuckerberg, facebook grundare lyckades med den som han ville göra, men på vilket pris för facebook användarna?
Frilans skribent
2018-11-21        Varför röstade Centerpartiet och Liberalerna egentligen emot Ulf Kristersson (M) att bli Statsminister?
Sveriges Riksdag:  Anni Lööf (C) och Jan Björklund (L) röstade emot Ulf Kristersson att bli Statsminister för att Ännu Lööf (C) ska bli Statsminister. Fast i varje intervju när Centerledaren fick fråga om Hon vill bli Statsminister brukade hon säga att hon inte vill bli Statsminister. Men nu när hon söderar förutsättningar för regering bildning och får fråga i intervju eller på presskonferens om hon vill bli Statsminister, svarar hon att det är inte henner första prioritering. Med andra ord hon vill bli Statsminister, fast hennes partiet är fjärde eller femte på val storlek. Hur kan man i fortsättning tro på en person som nu säger en sak och senare säger helt tvärtom. Både Centerpartiet och Liberalerna säger att de vill ha allians regering, ändå röstade de emot allians Statsminister. Dessutom sa Jan Björklund i intervju på TV 4 att Ännu Lööf är bäst lämpad åttondeåttonde bli Statsminister. Varför ni två säger inte som det är egentligen och inte hitta på olika andra saker. Ni säger att ni vill ha allians regering och röstar emot allians Statsminister. Det går inte ihop om det är inte så som jag beskrev ovanför.
Frilans skribent
2018-11-15        Anni Lööf (C) varför säger du inte att du vill bli Statsminister, när det är så???
Riksdag: Om ni lyssnade noga vad hon säger på pressträff efter att hon fick i uppdrag att sondera förutsättningar för regering bildning så skulle ny förstå att hon vill bli Statsminister, fast hon sade förut otaliga gånger att hon inte vill bli Statsminister. Som vi skrev förut: "Centerledaren ljuger som häst travar. Och Liberalernas ledare lär sig av henne. Han sade i valkampanj att Liberaler ska inte sammarbeta med Sverige demokraterna och inte med vänsterpartiet. Nu säger Liberalernas ledare att de kan samarbeta med alla partier utom Sverige demokraterna. Vad tänker han ljuga ihop för sina väljare att han sviker dem.
Frilans skribent
2018-11-12        Flesta av Riksdag politiker står inte bakom sina ord
Riksdag: Våra Riksdag politiker, särskild Centerledaren står inte bakom sina ord. Under våltiden i en intervju när SVT reporter frågade Anni Lööf (C) om hon vill bli Statsminister, sade hon att hon inte vill bli Statsminister. Men nu vill hon bli Statsminister. Och  jag tror att det är p g a detta att det är så svårt att bilda borgerlig regeringen. Hon hittar alltid nya orsaker för att så som Ulf Kristersson (M) säger kan inte bli på så sätt. Om våra Riksdag politiker står inte bakom sina ord, varför ska någon annan stå bakom sina ord och ännu viktigare Varföor ska vi rösta på sådana politiker som lär som de inte lever?
Frilans skribent
2018-11-07        Varför skulle Anni Lööf (C) sondera för regering när Ebba Bush Thor och kristdemokraterna fick mera röster i Riksdagsvalet.
Sverige / Riksdag: Först Ulf Kristersson (M) sonderade, efteråt Stefan Löfven sonderade. Och  efteråt i en intervju sade Jan Björklund att det är tur på Anni Lööf (C) att sondera enligt valresultat. Vi så förut att han kan inte grundläggande matematik, Om det ska gå enligt valresultat som Jan Björklund säger, då är tur på Jimmi Åkesson (SD) att sondera. Om övriga Riksdagspartier leker i sandlådan och inte tillåter Jimmi Åkesson (SD) att sondera då är tur på Ebba Bush Thor (KD) inte Anni Lööf (C) eftersom KD fick mera röster än centerpartiet i valet. Dessutom Ebba Bush Thor har mera fortlöpande hos alla väljare. Jsn Björklund hur skulle du förklara för sina väljare att du samarbetar med Vänsterpartiet kommunisterna (V), om skulle Anni Lööf (C) skulle sondera, fast du så och lovade att ditt partiet ska inte så arbeta med Sverige demokrater och inte heller med Vänsterpartiet. Om Anni Lööf (C) skulle sondera, säger hon att regeringen skulle bli Allians block med bara miljöpartiet som är omöjligt eftersom miljöpartiet vill inte bli i någon regering utan Socialdemokrater, och Socialdemokrater vill inte regera utan Vänsterpartiet kommunisterna (V).
Frilans skribent
2018-11-05        Kan Jan Björklund (L) grundläggande matematik
Sverge/Riksdag: I en intervju sade Jan Björklund (L) bl A "Ulf Kristersson  (M) och Efteråt Stefan Löfven (S) sonderade för regering och nu är tur att Anni Lööf (C) sonderar enligt valresultat". Då undrar jag om Jan Björklund vet vilken siffra är större 7 procent som Centerpartiet fick eller 17 procent som SD fick i valet. Om det ska gå som Jan Björklund (L) säger att det ska gå enligt valresultat som Jan Björklund säger,, då är tur på Jimmi Åkesson (SD) att sondera.
En som undrar om partiledarna till Riksdagspartier kan grundläggande matematik.
2018-10-30        Vilket partiet är mer demokratisk Socialdemokrater (S) eller Sverige demokrater (SD)
Sverge: SSU, som är ungdomsförbund av partiet socialdemokrater, ledning uppmanar vissa sina medlemmar som gjorde brott mot partiets stadgar att lämna förbundet, och socialdemokraternas ledning varken säger något eller gör något om det. När sådan händer i SD ungdomsförbund, då kliver SD ledning in och utesluter sådana medlemmar. undrar
En som undrar vilket partiet är mer demokratisk S som bussas i bröst, och säger vi är demokratisk partiet, men gör ingenting för sådana medlemmar som gör brott mot partiets stadgar
Eller SD som bussas inte i bröst, men utesluter på en gång sådana medlemmar
2018-10-22        Har Centerpartiet (C) och Liberaler (L) blivit blind?
Sverige: Ser Anni Lööf (C) och Jan Björklund (L) att Stefan Löfven (S) vill inte släppa makt och att han  tänker regera till nästa val med S K övergångs regering. T ex på pressträff så han om arbetsrätt något som kan tolkas på två olika sätt. När journalister frågade honom om han tänker släppa att LAS förändras så han "Nej". Det är med allt annat som han säger, det kan tolkas på två eller flera olika sätt. Anni Lööf och Jan Björklund bestäm er om vem vill ni ha för Statsminister och vilket politik Sverige ska ha.
Oberoende skribent
2018-10-15        Varför vill Stefan Löfven (S) samlings regering
Sverige/Riksdag: Ju, han vill samlings regering för att kunna regera med Vänsterpartiet kommunisterna (V) som förra mandat. Varför är stora tjat om Sverige demokrater (SD), men ingenting om vänsterpartiet kommunisterna (V). Vilka länder attackerade, eller rättare sagt Vilka attackerade Poland i början av andra världskriget för att dela Poland. Det var Tyskland och Ryssland d v s Nazister och kommunister. Men vinnare skriver historia oavsett om det var så som han säger eller inte.
Ledarskribent
2018-10-14        Hur kunde hända etnisk krig i S K demokratisk Europa
Europa: Varför hände etnisk krig på Balkan i början av 1990-talet i S K demokratisk Europa. Ju, detta krig var förutsättningen av Österrike-Ungern krig mot Bosnien för att utrota bosniska folkgrupp (goda Bosniaker) och med detta kan Europa säga att Bosnien har aldrig varit eget stat.
Frilans skribent
2018-10-10        Man flyr från krig och bli dödad i S K "rätts stat", SK "demokratisk stat" Sverige
Sverige: Min får flydde från kriget till sverige och blev dödad i Sverige (inte av kriminella, utan av myndigheter; Örebro kommun dödade honom), efter att han betalade alla sina skulder. Är sådant öde kan man förvänta sig från s k rättsstat, s k demokratisk stat sverige.
En som undrar om vad man kan för sig när man flyr från krig
2018-10-03        Anni Lööf (C) äter sina skor för lunch
Sverige: Förut skrev jag att jag läste i dagstidning om att året 2013 sa Anni Lööf (C): "Jag äter upp min höger sko, än att jag blir i regeringen med Stefan Löfven (S)."
Mellan 2014 och 2018 hade Centerpartiet och Miljöpartiet och socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen gemensamt budget. Och med det var de här tre partier som regerade på papper. Men i själva verket regerade Vänsterpartiet (kommunisterna) (V). Och nu Anni Lööf återigen öppnar för samarbete med socialdemokraterna, vars partiledare är just Stefan Löfven.
En som inte undrar längre om hur mycket väger politikernas ord, Det väger mindre än ingenting.
2018-09-24        Ett fråga till Jan Björklund (L)
Sverige: Ska alliansen spricka? I en partiledare debatt så du bl a
Citat:  Mitt partiet  och alliansen ska inte samarbeta med Sverige demokrater och Vänsterpartiet .
Slut citat.
Senare i ett intervju när reporter frågade dig om något annat partiet skulle göra med något av dessa två partier så du:
Citat:
Då spricker alliansen.
Slut citat.
Nu undrar jag om alliansen ska spricka eftersom något partiet eller några partier från alliansen gav röster till Vänsterpartiet (kommunisterna) (V).
En som undrar om hur mycket väger politikernas ord.
2018-0923        Var är 200 000 utländska röster
Sverige: Var är 200 000 utländska röster eller har svenskar som bor i utlandet rätt att rösta i Sveriges  riksdagsval. Efter s k räkning av utländska röster blev resultatet samma som det var på valnatten. Alla partier som fick mandatet i riksdag på valnatten fick samma nummer mandater. Som att alla svenskar som bor i utlandet röstade på partier i block övriga partier, men övriga partier fick samma procent röster som på valnatten. Även alla Riksdagspartier fick samma procent röster som på valnatten. Det är chans 1 på
1 000 000 att det skulle bli på så sätt.
Frilans skribent
2018-09-20        Vilket samhällsskikt vill ha Vänsterpartiet (kommunisterna)
Sverige: Det skulle kanske bli bra om de vill socialism, men de vill ha kommunism som man kan utläsa ifrån deras namn. Vi alla såg vad som hände när de regerade mellan 2014 och 2018.
Frilans skribent
2018-09-17.       Öppet Brev till Jimmi Åkesson (SD)
Sverige: På partiledare debatt när det diskuterades om att utlädsföda har inte jobb sade du:
Citat:
De har inte jobb, de kan inte svenska, de passar inte i  Svensk samhälle.
Slut citat:
Vem passar i Svensk samhälle enligt dig?
Jag själv har några betyg från Svenska skolor. Jag har betyg i svenska, i engelska, i tyska, i matematik, i samhället  och i textbehandling. Dessutom har jag Svenskt körkort, Svenskt truckkort och Svenskt Taxiförarlegitimation. Och jag har Svenskt namn. Ändå kan jag inte få jobb, eftersom jag är ursprungligen invandrare från Bosnien och jag är lite mörkare än svenskar. När svarade du på dessa 5 frågor på partiledare utfrågning, hade jag 3 rätt svar av 5 frågor.
Hur många rätt hade du?
Återigen ställer jag frågan: Vem passar i Svenskt sammhället enligt dig?
Johnn Södermansson
2018-09-09         Open letter to OSSE
Öreebro / Sweden:  Were you in a vallokal in Västhaga in Örebro? I did not see you there. One of the electorate came to me and said "one and One to choose a ballot" and big there to see which bouts of balloons I took. Howbig is chance in a municipality, where people move to and from, rule the same party Parliamentaryelections after the parliamentary elections

One who is wondering if the parliamentary 
elections are right and fair
2018-09-08        Slösade bort 2 timmar att titta på partiledare debatt
Sverige: Efter att jag tittade partiledare debatt igår kväll vet nu mindre om vem jag rösta på. De klagade bara varandra. De säger ungefär följande: " Vi är i grund överens, men du är inte man får jobb." Det liknade som när jag och min bror grällar om vem som gör bättre ett jobb, som vi båda gjorde detta jobb 10- eller 15 år på samma sätt. Partiledarna så ingenting nytt. Sverige modelen från 1930 talet kan inte fungera på 2000 talet. Aians partier  vill ha modelen som prövats i f d Jugoslavien under Titos tid,  och den fungerade inte. Vänster partiet kommunisterna vill ha modelen som prövats i Sovjetunionen och det fungerade inte. Arbetarnas partiet socialdemokrater vill ha vänster politik. Denna modell prövats Polen och i Ungern och fungerade inte. Sd vill nästan höger nationalism, denna modell prövats i Tyskland och fungerade inte. Alla Riksdagspartier behöver bytas.
Frilans skribent

2018-08-27: Öppet Brev till Jonnas Sjöstedt (Ledare till Vänster Partiet Kommunisterna)

Sverige: Häromdagen i din valkampanjs tal sade du bl a:

Citat:

Alla ska kunna plugga oavsett hur hem ekonomi ser ut.

Slut citat:

Ni säger så bara för att partiet skulle få mera röster. Efter valet ni skiter i det. Ni tänker vi skiter i folk (de är bara patrasket).

Dessutom det är bara skitsnack. Jag själv bekostade min yrkesutbildning med matpengar. Mennade du att på så sätt ska alla kunna pluga oavsett hur hem ekonomi ser ut.

En som själv bekostade sin utbildning med matpengar

2018-08-25       Höja skatter gång på gång att vi kan betala 15000 kronor för en resa, skit i folket, de är patrasket

Sverige: Miljöpartiets ledare Isabella Levin ville först infoga flygskatt eftersom de har skadligt utsläpp fast flygplan använder kerozin som bränsle som är miljövänligare än bensin, och på samma gång reste hon med bysnis klass som en resa kostar 15000 kronor som expressen skrivit om. Nu vill regeringens politiker höja skatter 5 miljarder kronor varje år. Hur många gånger höjdes skatter varje år inom åren varje år när rödgröna partier regerade. Vad har det åstadkommit: Högre arbetslöshet, värre välfärd.

Svenska modelen från 30-talet kan (och behöver) inte fungera idag på 2000-talet.

Frilans skribent

2018-05-08        Ryggradslös land kan inget land acceptera
EU/Sverige: Nu ska Sverige betala till EU för sig och för Brexit. EU tänker höja Sveriges avgift som Sverige betalar till EU, fast Sverige betalar till EU mest av alla EU länder och får minst tillbaka från EU. EU kan göra så eftersom Sverige bara betalar oavsett hur stort avgift är och bara är tyst. Om ett land bara betalar avgift oavsett stort den är och bara är tyst, höja avgiften. Sveriges statsminister och hans regerings ministrar säger först att de ska säga att Sverige kan inte betala så stort avgift. Och nu säger statsminister:
Citat:
Vi behöver strama åt för att kunna betala till EU avgift.
Slut citat.
Ryggradslös land varken kan eller behöver respekteras av annat land
Frilans skribent och oberoende reporter
2018-03-31        Har ni kontrollerat er bankkonto ett par dagar efter att ni har betalat med bankkort i willys affär?
Örebro: Kontrollera er bankkonto, ett par dagar efter att ni betalade med bankkort köp i willys affär, särskild kontrollera om ni har bankkort, där pengarna dras direkt från er konto efter inköp. Jag har sådana kort. Det kan nämligen hända så att ni betalar med med detta kort, och pengarna dras automatiskt från ditt konto för denna inköp. Efter ett par dagar gör willys affär reservation i din bank för att samma summa pengar från ditt konto för detta inköp som ditt bank (du) redan betalade.
En som råkat illa för det som beskrivs
2018-03-25        Öppet Brev till Örebro politiker
Örebro: Gör något åt arbetsförmedlingen, som var diskriminerade enhet och som rekryterade terrorister till is för några år sedan. Nu säger arbetsförmedlingen:
Citat:
Alla ska ha antingen jobb eller arbetsmarknads utbildning eller annat arbetsmarknads åtgärd.
Slut citat.
Vilket skitsnack. Arbetsförmedlingen så till mig: "Hämta intyg från arbetsgivare som vill anställa dig och du ska få komjobb från arbetsförmedlingen.
Om jag hittar något företag som vill anställa mig, då får jag riktigt lön, och behöver inte arbetsförmedlingens skitkomjobb.
Dessutom när jag frågar om arbetsmarknads utbildning, min arbetsförmedlare svarar inte alls, fast jag är inskriven på arbetsförmedlingen och gör allt det där som är föreskrivet att man ska göra.
Laglig invandrare med både arbetstillstånd och tillstånd att bosätta sig i Sverige som betalar utbildningar i Sverige och betalar Skatt i Sverige
2018-02-27        Öppet Brev till våra politiker
SverigeSkita inte genom munnen. Ni säger:  "Vi är för mångfald." Ni säger också "Alla har rätt till fri utbildning." Jag är invandrare som betalar själv mina utbildningar. Dessa utbildningar är inom detta yrke som är efterfrågade yrke på arbetsmarknaden. År efter år anordnar både yrkesvux och arbetsförmedlingen utbildning genom detta yrke, men jag kan inte få denna utbildning när jag frågar om detta utan jag måste gå andra vägar för denna utbildning och själv betala för utbildning, fast alla andra får denna utbildning gratis. Så Skita inte genom munnen.
En som betalar skatt i Sverige
2018-02-04        Solna Taxiskola brutna promisses
Sverige: Anlita inte Solna taxiskola Huvudsta gatan 20 Solna, gå inte utbildning hos dem, köpa inte något material av dem Du Inte beredd att jobba gratis efter avslutad utbildning. 
De brukar säga
Citat:
Vi hjälper dig från första steg till att du får jobb.
Slut citat.
De avvisade mig några gånger.
Jag sökte jobb hos Taxi Stockholm. Och taxiskola Solna sa till taxi 035 att kontakta mig.
Taxi Stockholm säger:
Lön: grundlön + provision
Taxi 035 säger:
Lön: provision.
Att jobba för bara provision är att jobba gratis.
Eftersom jag vill inte jobba gratis, säger Taxiskola Solna att jag vill inte jobba alls.
Johnn Södermansson
2017-01-17.       Sveriges regering är inte överens
Sverige: När Sveriges statsminister säger att han kan tänka sig göra viss åtgärd, så säger en av hans ministrar i SVT Aktuellt
Citat:
Det är inte ens aktuellt.
Slut citat.
Frilans skribent
 2017-01-09      Folksam (Försäkrings bolag eller ...) och Trustpilot (oberoende företag eller ...) Bedöma själv
Örebro: Bedöma själv! Om folksam är försäkrings bolag eller bedregeri företag och Om trustpilot är oberoende företag eller underhuggare till bedregeri företag.
I februari månad förra året köpte jag en begagnad bil och antecknade bilförsäkring hos folksam. Då sa folksam själv att det var hel försäkring och folksam tog två gånger betalt för hel försäkring. För några månader sedan körde en man,  som jobbar på Örebro kommunen, med flyt i rondellen bakifrån i min bil med kommunens stora kraftiga traktor som hade skopa på framsidan. Bakluka på min bil trycktes in och bakrutan gick sönder helt och  backljus gick sönder. När jag anmälde detta till folksam, då sa folksam att jag inte har hel försäkring utan att det var trafik försäkring. Dessutom påstått folksam att jag med min liten bil orsakade stora skador på kommunens stora kraftiga traktor som hade skopa framför, som körde bakifrån på min bil.
När jag skrev om detta på trustpilot, då sa folksam till trustpilot
Citat:
Gör något om detta.
Slut citat.
Då tog trustpilot bort min recension om folksam.
Bedöma själv!
Om folksam är försäkrings bolag eller bedregeri företag och
Om trustpilot är oberoende företag eller underhuggare till bedregeri företag.
Johnn Södermansson
2017-01-08        Örebro kommun och arbetsförmedlingen ördbro ....
 Örebro: Både Örebro kommun och arbetsförmedlingen Örebro vill både äta kakan och ha kakan kvar. De två förpestade mitt liv mer än 20 år och vill ha betalt för detta.
Johnn Södermansson

Artiklar som publiceras på den här sida återspeglar/reflekterar skribentens egen åsikt, inte nödvändigtvis redaktionens eller blogg skaparna och inte webbsida ansvariga. Om någon av er vet om någon händelse i er stad/kommun och vill publicera denna artikel kan ni skriva det i kommentarfält eller skicka mejl till snyt@protonmail.com om ni vill att publicera under pseudonym. Vi publicerar inte ert namn om ni inte vill, men vi behöver ert namn eftersom vi inte publicerar det som vi inte kan bevisa. Ingen annan kan se ert namn eftersom komentarer måste först godkännas av oss för att de kan publiceras.

Snyt
2017-01-17.       Sveriges regering är inte överens
Sverige: När Sveriges statsminister säger att han kan tänka sig göra viss åtgärd, så säger en av hans ministrar i SVT Aktuellt
Citat:
Det är inte ens aktuellt.
Slut citat.
Frilans skribent
 2017-01-09      Folksam (Försäkrings bolag eller ...) och Trustpilot (oberoende företag eller ...) Bedöma själv
Örebro: Bedöma själv! Om folksam är försäkrings bolag eller bedregeri företag och Om trustpilot är oberoende företag eller underhuggare till bedregeri företag.
I februari månad förra året köpte jag en begagnad bil och antecknade bilförsäkring hos folksam. Då sa folksam själv att det var hel försäkring och folksam tog två gånger betalt för hel försäkring. För några månader sedan körde en man,  som jobbar på Örebro kommunen, med flyt i rondellen bakifrån i min bil med kommunens stora kraftiga traktor som hade skopa på framsidan. Bakluka på min bil trycktes in och bakrutan gick sönder helt och  backljus gick sönder. När jag anmälde detta till folksam, då sa folksam att jag inte har hel försäkring utan att det var trafik försäkring. Dessutom påstått folksam att jag med min liten bil orsakade stora skador på kommunens stora kraftiga traktor som hade skopa framför, som körde bakifrån på min bil.
När jag skrev om detta på trustpilot, då sa folksam till trustpilot
Citat:
Gör något om detta.
Slut citat.
Då tog trustpilot bort min recension om folksam.
Bedöma själv!
Om folksam är försäkrings bolag eller bedregeri företag och
Om trustpilot är oberoende företag eller underhuggare till bedregeri företag.
Johnn Södermansson
2017-01-08        Örebro kommun och arbetsförmedlingen ördbro ....
 Örebro: Både Örebro kommun och arbetsförmedlingen Örebro vill både äta kakan och ha kakan kvar. De två förpestade mitt liv mer än 20 år och vill ha betalt för detta.
Becic Jasmin

2016-03-19       Sverige: Från demokratiskt land till odemokratiskt- och mutornas land och tillflykt för terrorister

Sverige: Från demokratiskt- till odemokratiskt- och mutornas land:

Läs våra artiklar på den här bloggen som är under rubriken ”Öppet brev”.

Tillflykt för terrorister:

Visar inte nyheterna om när Belgisk- eller Frans polis haffar vissa terrorister så visas att de lever eller levde lång tid i Sverige som det var med den sista som Belgisk polis haffade som var hjärna bakom Paris-dådet att han levde lång tid i Sverige. För ett par dagar sedan visades också att en annan terrorist som Belgisk polis haffade är bokförd i Sverige.

Oberoende reporter

2015-12-02       Sveriges politiker kastar skattebetalarnas pengar i sjön

Örebro/Sverige: Varför Sveriges regering har samordnare mot våldsbejakande extremism och terrorism (Mona Sahlin (S)) när Örebro politiker samma dag när Örebro region fullmäktige

LF-2012 (1)

har möte tillåter sympatisörer/följare/följeslagare till daesh/is att ha torgmöte strax bredvid Svenska kyrkans torgmöte. Och dessa följare spelade upp band på arabiska som för några dagar sedan SVT spelade upp med översättning. Och i denna text förekom bl. a:

Citat:

Era kvinnor ska bli våra konkubiner.

Slut citat.

Om någon av undersökande journalister skulle se denna text så undersöka Örebro politiker och ni kan bli mycket förvånade om vad ni kan hitta. Om

Mona_Sahlin_in_2015-4

Mona Sahlin (S) ser denna text så hon behöver inte unfersöka dessa politiker, hon vet redan om vad som händer i Örebro eftefsom det är hennes partI kolegof styr i Örebrö.

Oberoende reporter

2015-11-11       Minoritetens beslut gå igenom?

Sverige/Örebro: Hur kan minoritets

               regering

och minoritets kommun styrelse i

Örebro rådhus (kommunhus)

                          Örebro

få till stånd sina beslut utan majoritetens stöd. Jo, i Örebro kommun regerar trio

Logo SAP Sweden.JPG

"Arbetarnas Partiet" Socialdemokraterna (S)

och

Centerpartiet (C)

och

Kristdemokraterna (Kd), men de har inte majoritet. Eftersom

Vänsterpartiet logotyp

Vänsterpartiet kommunisterna (V) drar i tråden bakom kulisserna så kommunstyrelsen trio har majoritet som behövs för att deras beslut ska gå igenom. Men folk vet inte att Vänsterpartiet kommunisterna (V) är fjärde akter i Örebro kommunstyrelse. Regeringen består av ”Arbetarnas parti” Socialdemokraterna (S) och Miljöpartiet (Mp) och vänsterpartiets kommunister (V) roll i regeringen är samma som i Örebro kommunstyrelse.

Frilans skribent

2015-11-09       Örebro kommunens politiker motiverar skattehöjning

Örebro: I senaste nummer av tidningen Örebroar’n finns en artikel om att det skulle byggas nya skolor i Örebro.

Örebro rådhus (kommunhus)

Örebro vapen.svg

Förra mandatet regerade samma kommunstyrelse som detta mandat, och de lade skolor en efter andra. I denna artikel i tidningen Örebroar’n säger

Kenneth Nilsson

Kenneth Nilsson (S) bl. a. det behövs bygga nya skolor.

Undertecknad anmärkning: Han säger så för att motivera skattehöjning som de vill höja kommunal skatt.

Frilans skribent

2015-10-26       Varför tidningen Expo granskar inte partier på vänster kant

Sverige: Varför tidningen Expo

granskar bara partier på höger kant och inte på vänster kant?

Jo, eftersom de är direkt ärvda ifrån RKU (radikala kommunistiska ungdom).

Frilans skribent

2015-10-09       Varför är ”arbetarnas parti ”socialdemokraterna mot sänkta skatt när de själva drog fördel av detta

Sverige/Riksdag/Regering: Varför är ”arbetarnas partiet” socialdemokraterna

emot sänkta skatter när de själva kom till makten första gång genom att förespråka sänkta skatter.

Frilans skribent

2015-09-29       Det är inte bara utomeuropeiska flyktingar som måste göra om …

Sverige: I gårdagens Metro tidningen i en artikel står att utomeuropeiska flyktingar måste göra om körkorts prov och yrkesförare utbildning. Det är halvsanning. Jag var flykting från Bosnien och hade A- och B- och C- och E körkorts kategorier och jag har yrkesförare utbildning från Bosnien. Fast jag hade så många körkorts kategorier och jobbade som yrkesförare många år, behövde jag i Sverige köra om körkorts teori- och kör prov. Eftersom det kostar tiotusentals kronor att man får körkort så gjorde jag om körkorts prov för B-kategori, eftersom jag inte hade tiotusentals kronor för att göra om alla körkorts kategorier. Min yrkesförare utbildning gäller inte i Sverige enligt Sveriges politiker fast Sveriges politiker skryter om att det kommer flyktingar med utbildning för detta jobb som är bland efterfrågade jobb. När ska politiker säga som det är egentligen. Som gårdagens Metro tidningen skriver så hamnar man i moment 22. Utan körkort får man inte jobb, utan jobb kan man inte få körkort eftersom det kostar mycket.

Johnn Södermansson
2015-09-15       Svenska IT – Experter förtyger om hur du skyddar dig mot attacker på din webbläsare

Sverige: Du kan inte skydda dig genom att bara stänger cookies i webbläsare! I min android telefon finns Google chrome webbläsare och när jag ville gå till http://www.gratishemsidor.nu och oavsett om du har cookies stängda eller inte, plötsligt dyker på skärmen porrsida upp, fast det var inte dessa sidor som jag ville gå till. Men du kan skydda dig mot attacker på följande sätt:

Öppna webbläsare och i inställningar rensa webbhistotrik och i avancerade inställningar stänga cookies och stänga webbläsare. Därefter öppna webbläsare i inkognito läge, och på så sätt är det bara din webbläsare och teleoperatör och staten och kommun som ser dig på internet.

När du har webbläsare i inkognito flik och din android telefon attackeras så vet du att det är antingen internet provider eller teleoperatör eller staten eller kommun som attackerar din webbläsare.

Frilans skribent
2015-09-08       Herr Steffan Löfven kommer du ihåg året 1992?

Sverige: Igår och eller i förgår sa du bland annat om att femdubbla flyktingmottagning. Herr Steffan Löfven kommer du ihåg när Sveriges politiker ville året 1992 när det rasade kriget i Bosnien skicka tillbaka 8000 bosnier tillbaka till Bosnien för att behålla regerings position. Jag kommer också ihåg när året 1992 Sverige inte släppte in bosnier som flydde kriget p.g.a. Sverige hade inte skriftligt överenskommelse med landet Bosnien. Men Sverige släppte detta året in makedonier. Hade ni då skriftligt överenskommelse med landet Makedonien. Har ni nu skriftligt överenskommelse med dessa länder som flyktingar kommer ifrån som du vill femdubbla.

Bosnier

2015-09-04       Är TV lotto dragning en farsa eller inte?

Sverige: I onsdagens tv program lotto dragning i början av program sa programledare i vilken stad var vinst och hur stort var vinst. Hur kunde programledare veta om någon träffade rätta numer förrän dragningen ens började.

Frilans skribent

2015-09-01 Personal på Haga biblioteket tror att bibliotekets saker är deras privat ägo!

Örebro: På biblioteket finns allmäna datorer som är avsedda att allmänhet skulle använda. Haga bibliotekets personal stänger dessa datorer och på så sätt tillåter de inte allmänhet att använda dessa datorer. När den personal jobbar på stads biblioteket så gör de samma sak som på Haga biblioteket. Det är samma sak som om bankens personal skulle tro att pengar på folkets konton var deras egna pengar.

Frilans skribent
2015-07-27 Arbetarnas partiet sviker arbetarklass och alla sina vallöfte.

Sverige: Fast arbetarnas partiet socialdemokraterna (S)
regerar med sin budget, så tycks det att de vet inte om de ska ha arbetarnas väll eller om de ska bli en till moderaterna. Båda SVT rapport och tv4 nyheter rapporterade om att de höjde A-kassa för dem som har mera i inkomst, men de inte höjde A-kassa för dem som har mindre i inkomst. På så sätt gör de exakt som moderaterna d v s de som har mer, så ska de ha ännu mera.
Frilans skribent
20015-07-21. Var är ubåt som var långt inne i Mellaren under ubåt sökning i Stockholms skärgård
Sverige/Mellaren: Under ubåt sökning i Stockholms skärgård
brukade försvarets pressavdelning visa bilder på förmiddagen och på eftermiddagen bilder om var beffans en ubåt. Efter sökningen sa de att det var minst en ubåt. När jag skrev artikel i annan tidningen om att på eftermiddag på andra plats kunde inte bli samma ubåt som på förmidag på det första plats, enligt enkla fisikens regler. Då sa de att det var fyra ubåtar. Är det inte så att 4 flygplan flyger i formation eller 4 båtar kör i formation eller 4 ubåtar för den delen kör i formation när man har krigsspel eller testar attacker. Då undrar man om har ubåt som var långt inne i Mellaren (den som inte visades bilder om) under ubåt sökning i Stockholms skärgård dryvits bart.
Frilans skribent
2015-07-16 Lite fakta om vänsterpartiet kommunisterna (V)
Sverige: I onsdag den 2015-07-15 i tidningen dagens nyheter läste jag bl. a artikel under rubriken "Vänstern vetenskaplig vilse" av ledare skribent Hanne Kjöller. I artikel stod bl. a att Anders Holmberg 3 dagar försökte förgäves uppnå V:s ledning till studio med anledning av debattartikel där ledande partiföreträdare förklarade kvinnoförtrycket med klassklyftor.
 I artikel stod också att för Vänsterpartiet är så att: Det är viktigare att välja rätt fiender än att göra rätt! Det är så sant för vensterpartiet kommunisterna (V).
Jag kommer ihåg när sd kom in i Riksdag och dåvarande partiledare Lars Olly sa efter valet att sd ska gå från Sverige. Nästa dag i direkt TV sändning säger vänsterpartiet ledamot Rossana Dinamarca att ingen sa så. Det är alltså så att Vänsterpartiet kommunisterna har politik att en dag de säger något och nästa dag säger de att de inte har sagt det.
Frilans skribent
2015-07-08 Om hur politiker och arbetsförmedlingen kan minska arbetslösheten ännu mera!
Örebro: För en tid sedan i numret av tidningen Örebroar'n läste jag en artikel under rubriken "Arbetslösheten i Örebro faller." I denna artikel säger Sari Harju, arbetsförmedlingens chef att arbetslösheten i Örebro minskat med 12,4 % på bara ett år.
Det här är uppmaningen till kommunens politiker och arbetsförmedlingens tjänsteman och jobbcoacher om hur de kan minska arbetslösheten ännu mera, eftersom jag själv gick genom dessa situationer!
För det första: När man, som har utländska röter, frågar efter att komplettera sin utbildning för ett yrke som är i Sverige bland efterfrågade yrke, säga till honom "Detta yrke behövs inte!" eller säga till honom "Nej!" utan någon som helst förklaring som arbetsförmedlare sa till mig när jag frågade om att komplettera min yrkesförare utbildning!
För det andra: Skicka honom till samma utbildning som han inte klarade i sitt första land på sitt eget språk och han sa att han påbörjade samma utbildning i sitt första land men inte klarade det, som arbetsförmedlingen gjorde med mig!
För det tredje: När man får jobbcoach, då ska jobbcoach fråga honom gång efter gång om han har inkomst, fast jobbcoacher fick 5 miljarder från staten.
Undertecknad anmärkning: Om man hade inkomst skulle man behöva jobbcoach då?
För det fjärde: När man söker jobb via arbetsförmedlingen och via jobbcoach och via platsannonser i tidningen och går själv till flesta företag, men får bara företagets visitkort, säga till honom Att man måste ha pengar att få jobb, som både arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsnämnden och kommunfullmäktige sa till mig, men hålla inte tyst när han frågar om hur mycket kostar att få jobb som ni håll tyst när jag frågade, om jag kan inte få jobb om jag inte har pengar hur ska jag då förkäna pengar för att betala för jobb.
För det femte: När man är i slutet av första fas, som heter också jobb ock utveckling garanti, skicka honom tillbaka till kommunens praktik (som är inte andra fas) istället att skicka honom till andra fas, som arbetsförmedlingens chef Sari Harju gjorde mot mig, fast hon är inte min arbetsförmedlare!
Efter alla dessa situationer säga då att Han själv inte vill jobba och att han avböjer alla arbetsmarknads åtgärder, fast han var inte erbjuden någon arbetsmarknads åtgärd!
Johnn Södermansson
2015-07-09 Örebro kommun avbryter mitt jobb och utveckling garanti och nu Örebro kommun utreder om jag kan jobba. Hur går det ihop?
Johnn Södermansson
2015-07-08 Öbo kan sätta väktare i soprumet men ....
Örebro: Kommunal företag Öbo kan sätta väktare i soprumet för att straffa hyresgäster om de inte sorterar, men Öbo kan inte sätta väktare i halen för att man inte ska få reklam om man inte vill reklam. Jag har på min bostads dörrs 3 klistermärke med texten "Reklam, Nej tack". Ändå får jag varje månad Tone reklam
Anonym
2015-07-05 Örebro kommunråd motsäger sig själva
Örebro: I två nummer av lokal tidningen Orebroar'n motsäger politiker Lennart Bondeson
sig själva. Han motsäger sig själva i denna tidningen från 2015-05-13 under rubriken "Politiker ljuger om uppenbara händelseförloppet". Dessutom motsäger han sig själv i annat nummer av denna tidningen under rubriken " Bondeson: Missförstånd om husbygen i parken.
Oberoende reporter
Boniers tv4 syn på nordbor och på utomeuropeiska invandrare
Norden/Sverige: Vad är skillnaden mellan följande bilder av Tone Bekkestad och av Tilde de Paula?
Skillnaden är att Tone Bekkestad fick sparken från tv4.
Oberoende reporter
Man övervakas på internet av alla möjliga myndigheter oavsett ...
Sverige: När man är på internet så övervakas man av alla möjliga myndigheter oavsett om man behöver övervakas eller inte.
D v s man övervakas av FRA, av statens/riksdags politiker, av landstings/regions politiker, av kommunens politiker, av kommunens förvaltningar och dessutom om man använder allmän datorn som finns t ex på biblioteket så övervakas man av bibliotekets system operatör. Hur vet jag detta. Jo, jag vet att en Örebro politiker som jobbar på en av kommunens förvaltningar skrev texten som står i citatet, när jag hade konto på twitter:
Citat:
Myndighet för Internet och infrastruktur iis.se och se direkt tillåter inte att startar mera politisk okorrekta domäner.
Slut citat.
Visserligen finns på TV3 program som heter trolljägarna, men de haffar trollar om de är inte politiker.
Undertecknads anmärkning: Är denna text som står i citatet inte att begränsa yttrandefrihet som är grundläggande sten i demokrati?
Johnn Södermansson
Ska man stå på trafikväg vid busshållplatsen att stads bussar ska stanna
Örebro: Ska man i en storstad som Örebro stå på trafikväg vid busshållplatsen för att stadstrafikens bussförare stanna buss att man kan stiga på?
Bussbiljettsautomat.jpg
Jag undrar om det och frågar detta eftersom i morse omkring kl. 08:00 satt jag på busshållplats Västra vintergata istället att stå nästan på trafikväg, körde stadstrafikens buss bredvid utan att stanna och bussförare bara tittade på mig utan att stanna. När ska Örebro kommunen som äger stadstrafiken anställa folk som respekterar kunder/folk.

Johnn Södermansson
Dator på Merkels kansli hackades
Världen / Tyskland: En dator på tyska förundskanslern
Angela Merkel kansli har utsatts för en cyberatack i samband med ett större angrep riktat mot landets parlament, den tyska förbunds dag, skriver Metro tidningen den 2015-06-15.
Undertecknadens anmärkning: Det är inte första gång och jag tror det blir inte heller sista gång att hennes kansli hackades.
Oberoende reporter